Ми робимо достатньо! У Зеленського не стримались – вступ України в НАТО : указ підписаний!

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про поглиблення співпраці з НАТО. Чого Україні не вистачає, щоб отримати ПДЧ, розповіла у програмі “Сьогодні День” на телеканалі “Україна 24” народна депутатка з фракції “Слуга народу” Ірина Верещук.

“На операційному рівні, тобто тактичному, ми робимо достатньо, бо маємо деколи уже більше зробленого, ніж ті країни, які вже є членами НАТО. Але це політичне рішення. І ми чудово розуміємо, що політичне рішення залежить від усіх країн, які голосуватимуть за вступ України до НАТО”, — сказала вона.

За словами Верещук, решта — це питання до дипломатів та самого НАТО.

“Тому тут питання до наших дипломатів, до політиків, які працюють на те, аби ті, хто приймають рішення в НАТО, погодились, що Україна є дуже необхідною саме їм, заради їхньої безпеки, не тільки тому, що ми туди хочемо і страждаємо від агресії Росії”, — сказала вона.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський підписав указ, який вводить у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України “Про невідкладні заходи щодо поглиблення інтеграції України до Організації Північноатлантичного договору”, яке було ухвалено на засіданні РНБО в червні.

Відповідний документ №307/2021 разом із зазначеним рішенням Ради оприлюднено на сайті президента в п’ятницю.

“Увести в дію рішення РНБО від 4 червня 2021 року “Про невідкладні заходи щодо поглиблення інтеграції України до Організації Північноатлантичного договору” (додається, таємно, без пунктів 3, 5, 7, 8 – нетаємно). Контроль за виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України, введеного в дію цим Указом, покласти на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України”, – йдеться в документі.