Ми врятовані! Термінове рішення Байдена: в останню секунду — переписав все, Зеленський не стримує радості, добились!

Адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість використання грантової програми Державного департаменту для відправки додаткової військової допомоги Україні.

Про це пише видання з посиланням на слова двох американських чиновників.

За інформацією, Байден натякнув на цю стратегію в середу, сказавши, що «є інший спосіб, за допомогою якого ми зможемо знайти для цього фінансування». Від подальших коментарів глава Білого дому відмовився.

Один з чиновників сказав, що коментарі президента стосуються «існуючих повноважень фінансування», які Конгрес раніше надав адміністрації, «які дозволяють нам надавати додаткову підтримку Україні трохи довше, якщо Конгрес не буде діяти».

Одним з варіантів, який розглядається, є використання іноземного військового фінансування — програма, яку проводить Державний департамент і яка надає гранти або позики, щоб допомогти країнам-партнерам придбати зброю і оборонне обладнання.

Американський чиновник сказав, що навіть якщо США скористаються фінансовими повноваженнями для закупівлі зброї, Конгрес все одно повинен дозволити додаткове фінансування для підтримки України.

Крім того, офіційний представник Міністерства оборони вважає, що адміністрація також потенційно може попросити Конгрес перенаправити фінансування з бюджету Пентагону на підтримку України. Однак цей маршрут вимагає схвалення законодавців.

«Перенаправлення — це завжди варіант для термінових потреб. На даний момент, наскільки мені відомо, не було ухвалено рішення про використання перенаправлення, як способу підтримки безпеки України», — зазначив він.