На активіста-антикорупціонера напали в Харкові

Сьогодні вранці близько десятої години ранку на В'ячеслава Гриценко біля під'їзду будинку № 162 по проспекту Тракторобудівників напав невідомий. Ударом цегли, принесеного з собою в сумці, нападник розсік голову активісту антикорупційного руху, передає Корупція Інфо.

В'ячеслав Гриценко вийшов з під'їзду свого будинку і побачив двох чоловіків, які пішли за ним. В руках у одного з них перебувала чорна сумка. Наздогнавши швидким кроком В. Гриценко, молоді люди почали бити його сумкою по голові. За словами потерпілого, у сумці знаходився або цегла, або камінь, тому що вона виглядала дуже важкою, а травми, нанесені йому, не могли бути заподіяні м'якою матерією сумки. Після кількох ударів В'ячеслав почав тікати, але спіткнувся і впав біля перехожих. Нападники відступили, а очевидці допомогли йому піднятися і викликали швидку допомогу. У лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги у В'ячеслава Гриценко діагностували закриту черепно-мозкову травму голови і розітнуту рану тім'яної області.

В ексклюзивному коментарі потерпілий розповів, що йому вчора погрожував такий собі Володимир Казус, більш відомий під кличкою Вова Шприц.

– Процес був присвячений апеляції Вови шприц з приводу стягнення з нього штрафу. В обласному апеляційному суді в залі 11 відбувалося слухання. Вова Шприц сам не харків'янин, створив Харківський міський благодійний фонд «Благо», що неправильно, тому як до Харкова не має ніякого відношення. Вова Шприц десь треться поруч з Кернесом, або під ним, або поруч. А з Кернесом небезпечно. Я, як громадський діяч, представляю організацію «Справедливий суд» і для мене справедливість в судах дуже важлива. Вова радив мені не підтримувати сторону, обвинувачує його, погрожував. Я вважаю, що саме через мою діяльність на мене і було скоєно напад.

За словами очевидців, вчора в суді Володимир Казус був замкнутий, мовчазний, що на нього не схоже. У Національній поліції прийняли заяву В'ячеслава Гриценко, зареєстрували його в ЕРДР і почали необхідні слідчі дії. Медики надали потерпілому необхідну допомогу і відпустили для подальшого лікування вдома.