На Дніпропетровщині викрили посадовців, які незаконно приватизували 10 га землі

Правоохоронці викрили посадових осіб Держземагентства та землевпорядної організації одного із районів Дніпропетровської області, які незаконно привласнили близько 10 га землі. На теперішній час вирішується питання щодо повернення земель у власність держави та притягнення винних до кримінальної відповідальності.

Про це повідомляє прес-служба МВС. Новину передає «Преса України», повідомляє Корупція.інфо

В ході розслідування правоохоронці встановили, що у 2013 році посадові особи управління Держземагентства одного із районів Дніпропетровської області та посадові особи землевпорядної організації підготували фіктивні документи, на підставі яких земельну ділянку площею 0,22 га було вилучено із земель лісового фонду (державної власності) та передано у приватну власність. 

Відповідна діяльність осіб, які зловживали службовим становищем, припинили працівники Державної служби по боротьбі з економічною злочинністю ГУМВС України в Дніпропетровській області. 

Зокрема, за даним фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).  Як пояснюють працівники МВС, за порушення норм вищевказаної статті передбачена відповідальність у вигляді позбавленням волі на строк від 3-х до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певними видами діяльності на строк до 3-х років.

Крім цього, в рамках розслідування кримінального провадження працівники міліції провели обшуки у службових приміщеннях управління Держземагентства, офісних приміщеннях землевпорядної організації, адресах проживання посадових осіб Держземагентства та землевпорядної організації. 

Так, під час обшуків були вилучені документи та оргтехніка, які підтверджують злочинну діяльність фігурантів справи. Крім цього, були вилучені документи щодо незаконної приватизації ще 5 земельних ділянок загальною площею 10 га. Наразі, вирішується питання щодо повернення земель у власність держави.