На Харківщині затримали завербованого «Бабаєм» бойовика (ФОТО)

На території селища Нова Водолага Харківської області співробітниками СБУ було затримано озброєного бойовика, якого раніше завербував росіянин Олександр Можаєв, більш відомий, як «Бабай».

Про це повідомили у прес-центрі Управління СБ України в Харківській області, передає Корупція.інфо

Згідно з повідомленням, проросійський бойовик переховувався від правоохоронців.

Читати: СБУ затримала двох озброєних агітаторів ДНР

«Встановлено, що 22-річний мешканець міста Краматорськ Донецької області був завербований громадянином РФ Можаєвим – ватажком бойовиків на прізвисько "Бабай". Перебуваючи в бандформуванні "ЛНР", з травня минулого року він зі зброєю в руках чергував на блокпосту терористів і брав участь у бойових діях проти підрозділів Збройних сил України», – розповіли у СБУ.

Зазначається, що правоохоронці в ході затримання бойовика вилучили бойову гранату "Ф-1", яку він постійно носив із собою.

Читати: СБУ затримала двох пропагандистів бойовиків з агітками “ДНР”, автоматом та гранатами (фото)

Слідчі Управління СБУ в Харківській області відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) та ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Зловмиснику оголошено про підозру у вчиненні злочинів.