На Київщині за добу! Рятувальники знешкодили – понад 1000 вибухонебезпечних предметів. Роботи тривають!

У Київській області рятувальники за минулу добу знешкодили понад тисячу вибухонебезпечних предметів, про це голова Київської обласної державної адміністраці Олександр Павлюк повідомив у Telegram.

За даними очільника ОВА, протягом 9 квітня в області рятувальники обстежили територію площею 58,87 га, перевірили 52 об’єкти інфраструктури, 33 лінії електропередач і 2 км газопроводу.

У результаті робіт з розмінування були знешкоджені 1141 вибухонебезпечний предмет. Загалом за весь час робіт спеціалісти ліквідували 10 566 вибухонебезпечних предметів. Роботи з розмінування на території Київської області тривають.

Зазначимо, що російські військові мінували не тільки будівлі та автомобілі, – окупанти залишали розтяжки навіть у пральних машинах. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський в ефірі телемарафону.
Там, де проживали окупанти, залишалися на ніч, вони виставляли розтяжки – як на вході у будинки, так і біля парканів. Також знаходять вибухові предмети у будинках та квартирах українських поліцейських, рятувальників, військових, – сказав він, уточнивши, що про мешканців росіяни дізнавалися, коли грабували полишені квартири.
Окупанти прикріпляли такі «сюрпризи» до дверей, був випадок, що й у пральній машинці. Крім того, вибухівку залишали в автомобілях.
Глава МВС повідомив, що вже був випадок загибелі чоловіка, який відкрив багажник свого замінованого автомобіля. За словами міністра, залишається небезпека для тих, хто повернувся у визволені райони, над її усуненням нині постійно працюють українські сапери. Також в Україну вже приїхали фахівці з інших країн – допомагати з розмінуванням.