На ранок! Це таки сталось – повне виведення військ? Екстрено з Бахмуту – новий план ЗСУ!

Бахмут стане для росіян не перемогою, а пасткою, адже ЗСУ успішно закріплюють на флангах біля міста.

Утримання Бахмута було надзвичайно ризикованою операцією зі сторони ЗСУ, але в результаті цей ризик себе виправдав.

Про це заявив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

“Ворог в результаті зламав зуби об нашу оборону. І більше того, вони не в силах були утримувати фланги. Сам Бахмут – він не є ключовим у цій операції. Ключовим є утримування флангів. Це панівні висоти, з яких Бахмут видно як на долоні. Як тільки з’явиться наша артилерія, це вже буде оборонна операція російських військ. Це вже не оборонна операція України, це буде контрнаступальна операція українських військ”, – зазначив він.

Ну думку Мусієнка, “ключовим індикатором” зараз буде те, наскільки швидко з Бахмуту втечуть “вагнерівці” і як швидко туди зайдуть російські регулярні війська.

За інформацією Мусієнка, по сторонах від Бахмуту – на південь, біля Кліщіївки; і на північ, біля Ягідного – українські війська вирівнюють лінію фронту. Таким чином на ці території скоро зможе зайти артилерія ЗСУ, яка зможе обстрілювати Бахмут.

“Як тільки наша артилерія буде розташована, то присутність наших військових на околицях Базмут не буде потрібна і вже не буде трагедією їх відхід. Тому що ми не будемо наражати на артилерійський вогонь наші ж сили”, – підсумував експерт.