На ранок! Неймовірний прорив ЗСУ: вже на Лівому березі. Армія РФ в ауті – повна деокупація?!

Збройні сили України продовжують звільнювати населені пункти України, які окупувала російська армія. Тим часом провоєнні блогери рф занепокоєні, що українські військові можуть форсувати Дніпро на Херсонщині, йдеться у щоденному звіті Інституту вивчення війни.

“Російські провоєнні блогери скористалися нещодавньою активністю України на лівому березі Херсонської області, щоб закликати до збільшення присутності малих річкових суден і техніки на Дніпрі для того, щоб запобігти подальшому просуванню українських військ”, – зазначили в ISW.

Аналітики Інституту вивчення війни розкрили, що 2 липня російські “воєнкори” звернулися до керівників республік Дагестан і Татарстан, Астраханської області, Краснодарського і Приморського країв з проханням направити на лінію фронту в Херсонській області човни, конфісковані у браконьєрів.

Також відомо, що один із таких російських “воєнкорів” закликав відродити флотилію “Дніпро” – спеціальний військовий річковий підрозділ, який брав участь ще у російсько-турецьких війнах.

“Він стверджує, що відроджена флотилія “Дніпро” могла б значно покращити становище російських військ на херсонському напрямку, та що це угруповання можна було б посилити простими катерами цивільного використання”, – наголосили в експерти.

Аналітики пояснили, що загальна тривожність російських провоєнних блогерів на нещодавню українську активність на Дніпрі свідчить про те, що вони побоюються здатності України форсувати річку та вважають, що нинішнє командування угруповання “Дніпро” не підготувало достатньою мірою свої війська до такого потенціалу” – підкреслили в ISW.