На ранок! Почалося, масштабний наступ РФ – стіна на стіну:по всій лінії кордону.ЗСУ розривають всіх!

Новий широкомасштабний наступ, до якого готуються росіяни, триває уже понад 10 днів.  

Про це та ситуацію на Донецькому напрямку розповів один із українських військових. 
 
За його словами, важка ситуація зараз в районі Бахмута. 

“Там, скажімо так, складна ситуація з північної сторони. Ворог дуже великі сили туди кинув і масами піхоти намагається продавити там по 50-100 метрів, залізти та захватити нашу територію. Дуже важко все це стримувати, бо там “ложать” просто колосальні маси піхоти і, незважаючи на втрати, лізуть та лізуть, намагаючись продавити цю сторону. У лобових боях бої ідуть від будинку за будинок, але козаки там стримують їх та вибивають”, – розповідає захисник. 

Він зазначає, що важкі бої точаться і в районі Опитного та Кліщіївки. Утім, ситуація залишається контрольованою. 

“Зробили певні превентивні дії по трасі Костянтинівка – Бахмут, але не буду говорити, які саме. Була інформація, що вони забрали п’ятиповерхівку на околицях Бахмута, але наші її відбили. Загалом, там ситуація змінюється кожної години. Штурми по дві-три години. Це не тільки Бахмут. Це також і Вугледар, і Авдіївка, від Соледара до Бахмута по всій лінії”, – зазначає військовий. 

Захисник додає, що зараз вся лінія кордону стала лінією фронту. 

“За даними розвідки там є ознаки того, що Чернігівська, Сумська області, Білорусь… Буде звідси наступ чи не буде, але потрібно бути готовим до нього і там наші підрозділи також до цього готуються відбивати навалу. Всі на своїх місцях, всі працюють. Бахмут під українським прапором”, – наголосив військовий.