На ранок! В Криму почалось знову: масштабні вибухи – цілі підірвали. Переможемо!

Підрив колії у тимчасово окупованому Криму 18 травня міг бути роботою місцевих партизанів, водночас завдане пошкодження затримає постачання ворога амуніцією та боєприпасами на відносно короткий проміжок часу.

Про це розповів військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі Роман Світан.

За його словами, цей вибух свідчить про те, що в Криму працюють партизани, які виконують завдання зі знищення військової техніки. Однак, у такий спосіб затримати постачання ворога вдасться максимум на кілька днів, поки не відновлять колію та не піднімуть вагони, що зійшли з рейок.

“Військове постачання йде по Кримському мосту, а в Джанкої перерозподіляється на три сторони: на північ до Мелітополя, на північний захід до Херсонщини й на південний захід до Севастополя. Тому, це точно було не зерно, а військова амуніція. Це було бойове завдання”, – зазначив військовий експерт.

Окрім того, Світан зазначив, що залізниця відіграє важливу роль для постачання військової амуніції та зброї для російської армії, але 2/3 військових маршрутів проходять через Ростов та Таганрог на Маріуполь, звідки розходиться на три напрямки – Волноваху, Мелітополь та Пологи.

Третина постачання досі відбувається через Кримський міст, тому знищення цього мосту, на думку експерта, є основним завданням для ЗСУ.