На ранок! Вже в Херсоні: гарматне м’ясо Путіна оточене – ЗСУ знищать усіх. У Кремлі палає, браво!

Нові добровольчі батальйони прибувають або ж ще готуються прибувати в Україну. Відомо, що вони вирушать на Південь, зокрема в Херсон.

Про це повідомили у Інституті вивчення війни 

Формування добровольчих батальйонів відбувається в кількох регіонах росії. Про це повідомили у свіжому звіті ISW.

Зокрема, Хабаровський крайовий батальйон зв’язку “Барон Корф” підтримуватиме розгортання російських польових постів у Херсонській області. Окрім того, він забезпечуватиме командування й управління новим 3-м російським армійським корпусом – підрозділом, який ще формується.

Це вказує на те, що Кремль, ймовірно, розгорне багато своїх нових добровольчих підрозділів у Херсоні та на півдні України, – йдеться у повідомленні.

Окрім того, за даними росЗМІ, підрозділ батальйону “Вятка” Кіровської області прибув до України. В Інституті вважають, що добровольці навряд чи зможуть створити значну бойову міць.

У росії продовжують формувати добровольчі загони. Військовий комісаріат Кабардино-Балкарської Республіки 18 серпня оголосив про проведення набору в добровольчий полк “Кабардино-Балкарія”. Тим часом у Ростовській області формується козацька добровольча бригада “Дон”, а в Пермській області – “Парма”.

Окрім того, українські удари по військових цілях у глибині окупованої Росією території – це частина контрнаступу. Замість того, щоб посилати людей на укріплені позиції, Україна застосовує ту саму тактику, що й під час звільнення острова Зміїний, заявив аналітик Інституту вивчення війни (ISW) Джордж Баррос в одному з інтерв’ю.

Він вважає, що метою прицільних ударів по російській військовій інфраструктурі є звільнення правого берега Дніпра.

“Багато західних спостерігачів очікували побачити грандіозний, широкомасштабний український наступ у Херсонській області, але росіяни укріпились на цій території, стягнули велику кількість техніки і підрозділів, створивши кілька підготовлених оборонних рубежів. Українці відповідають на це руйнуванням ліній постачання, необхідних для підтримки цих передових позицій, щоб з часом їх можна було прорвати”, – вважає Баррос.

Він нагадав, що у схожий спосіб Україна відвоювала Зміїний.