На Сумщині зловмисники, що представлялися активістами Майдану, вимагали гроші у підприємців


Правоохоронці затримали організаторів злочинного угруповання

В місті Охтирка Сумської обл. СБУ затримала організаторів злочинного угруповання, які вимагали гроші та майно з підприємців, використовуючи гасла Революції Гідності. Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України, передає Корупція Інфо

"Зловмисники – півтора десятка місцевих жителів – фізично і психологічно тиснули на депутатів місцевих рад, представників суддівського корпусу і правоохоронних органів. Вони практикували методи фізичного впливу, а також залякування зброєю", – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що під час скоєння злочинів члени угруповання прикривалися нібито керівництвом однієї з Сотень Майдану під час Революції Гідності, протекторатом чиновників, а також недійсними посвідченнями громадської організації, яка займається протидією корупції.

Правоохоронці та громадські активісти затримали організаторів угруповання в знятому ними офісі. У зловмисників вилучено зброю

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) і ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.