На вечір! Прямо з передової – ЗСУ розгромили: наймасштабніші втрати РФ! Відбили все, історичний рекорд!

За добу Сили оборони України відбили атаки російських окупантів у районах 11 населених пунктів.


Про це повідомляється у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України.

“За добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Бахмутське, Бахмут, Іванград, Андріївка, Соледар, Курдюмівка, Красногорівка, Новомихайлівка, Невельське, Мар’їнка та Кам’янка Донецької області”, – зазначили у Генштабі.

Супротивники зазнали серйозних втрат в районах двох населених пунктів, зазначили у Генштабі ЗСУ.

У районах двох населених пунктів у Луганській області днями було знищено до 60 російських окупантів, щонайменше 10 з яких – офіцери.

Зазначається, що за уточненою інформацією, підтверджено результати вогневого ураження ворога протягом останніх днів.

“Так, в районах населених пунктів Коржове та Миколаївка Луганської області втрати окупантів склали до 60 осіб загиблими, не менше 10 осіб з них – офіцери”, – йдеться у повідомленні.

“Противник продовжує обладнання оборонних рубежів на лівому березі річки Дніпро”, – зауважили у Генштабі.

Протягом доби ворог завдав ракетного удару та здійснив 11 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала.

“Республіка Білорусь і надалі продовжує підтримувати збройну агресію Російської Федерації проти України. Зберігається загроза завдання ракетних ударів та застосування ударних БпЛА з території Республіки Білорусь”, – йдеться у повідомленні.

На інших напрямках окупанти здійснювали обстріли: на Слобожанському напрямку – з використанням мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Бочкове, Вільхуватка, Бударки, Чугунівка, Шевченкове, Стрілеча та Дворічна; на Куп’янському – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах Берестового, Кислівки, Котлярівки, Піщаного, Першотравневого, Фиголівки та Крохмального.

На Лиманському напрямку – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах Вишневого, Греківки, Григорівки, Невського, Сергіївки та Зарічного; на Бахмутському – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах Бахмуту, Бахмутського, Соледару, Іванграду, Торецька, Курдюмівки, Майорська та Озарянівки; на Авдіївському напрямку ворожі обстріли було зафіксовано в районах населених пунктів Мар’їнка, Водяне, Новомихайлівка, Первомайське, Авдіївка, Красногорівка, Невельське та Новокалинове.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник здійснив артилерійські обстріли у районах Оріхова, Времівки, Вугледара, Гуляйполя, Залізничного, Новополя, Нескучного та Полтавки.

На Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони населених пунктів, що поряд з лінією зіткнення. Безпосередньо від вогню ворожої реактивної артилерії постраждало місто Нікополь.

Українські військові набагато фаховіші за росіян у веденні бойових дій у міських умовах. Вони це неодноразово продемонстрували на Сході країни.

Росіяни використовують застарілі методи війни у міських умовах, тому шансів втримати Херсон у них немає. Про це 24 каналу розповів військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

Експерт зазначив, що зважаючи на бої у Маріуполі, Попасній і Сєвєродонецьку, ЗСУ продемонстрували те, що росіяни в міському бою використовують тактику і стратегію, які лише частково модернізовані з 1980-х років.

За його словами, на противагу цьому ЗСУ використовують сучасний досвід ведення боїв у місті, що дозволяє навіть у співвідношенні сил з ворогом 1 до 15 і 20 бути ефективними.