На вечір! Зеленський невідкладно звернувся – повернемось до звичного життя. Одразу після наради: стосується кожного

Президент України Володимир Зеленський після заяви про безкоштовної вакцинації додав і про її проходження виключно на добровільній основі.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента на своїй сайті.

“Імунізація буде добровільною. Однак і Президент, і Міністерство охорони здоров’я сподіваються, що українці уважно ставляться до здоров’я, розуміють виклики і будуть дотримуватися плану вакцинації”, – розповіли в ОП.

До того ж Володимир Зеленський зазначив, що постійно точаться суперечки з приводу навіть добре відомих вакцин.

“На цей раз мова йде не тільки про національні програми, а про світову програму по захисту населення в кожному куточку планети. Отримати вакцину проти коронавируса – це не просто уберегтися самому і позбутися від докучливих масок.

Це також турбота про все населення, це вклад в те, що ми все повернемося до звичного життя і відновимо світові комунікації “, – говорить Зеленський.

У той же час глава МОЗ Максим Степанов запевнив, що вакцини будуть перевіряти багаторазово, а громадянам запропонують якісні вакцини, які будуть зберігати в належних умовах.

Раніше повідомлялося, що вакцинація в Україні може початися 15 лютого. При цьому яким препаратом почнуть робити щеплення українців поки невідомо.