НАБУ готує клопотання про міжнародний розшук Онищенка

Національне антикорупційне бюро готує клопотання до суду про примусову доставку народного депутата Олександра Онищенка, щоб оголосити його в міжнародний розшук, передає Корупція.Інфо

Про це повідомила прес-секретар НАБУ Світлана Оліфіра. За її словами, Онищенко сьогодні знову не з'явився на допит до НАБУ. Також не прийшли його адвокати.

«Тепер ми можемо звертатися до суду з клопотанням про примусовий привід. Цим будуть займатися детективи. Причин, за якими не з'явилися адвокати, ми не знаємо… Як тільки ми отримаємо постанову суду про примусовий привід, детективи зможуть оголошувати Онищенка в український, а потім у міжнародний розшук», — сказала прес-секретар Антикорупційного бюро в ефірі «112-Україна».

Олександру Онищенку інкримінують корупційні зловживання при реалізації газу, видобутого під час спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування». Йому загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі. Загалом по його справі зарештовано майна на 315 млн грн.

5 липня Верховна Рада підтримала подання генпрокурора про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Онищенка. 27 липня Луценко підписав повідомлення про підозру депутату Онищенку.

Сам Онищенко заявив, що перебуває у Лондоні та попросив Великобританію надати йому притулок.