НАДГУЧНА заява Турчинова! Новий закон, який змінить абсолютно ВСЕ! Дізнайтесь першими!

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов виступає за ухвалення закону про перевірку жителів окупованих територій перед отриманням біометричного паспорта. Про це повідомляє прес-служба РНБО, – передає Корупція Інфо

Популярне: Говорити вміють ВСІ: Порошенко ТАКЕ сказав про угоду ЄС! Тепер життя КОЖНОГО українця зміниться! Впасти можна!


Він зазначив, що після початку дії безвізового режиму України з ЄС значно збільшилась кількість бажаючих отримати біометричні паспорти з Криму та з території окупованого Донбасу.

"Водночас, не маючи доступу до архівів, що залишились на окупованих територіях, виникає небезпека, що під виглядом українських громадян з окупованих територій доступ до безвізового режиму можуть отримати громадяни іншої країни, терористи чи представники російських спецслужб. Саме тому для недопущення подібного необхідно внести зміни до чинного законодавства, що дозволить здійснювати дуже ретельну перевірку громадян, які прибувають з окупованих територій для отримання біометричного паспорту. У випадку виявлення невідповідності поданих даних таким громадянам повинно бути відмовлено в отриманні біометричного паспорту", – заявив він.

Зазначається, що з цього приводу Турчинов провів нараду з керівниками МВС, Міграційної служби, СБУ і прикордонниками.

За його словами, уже підготовлено відповідний законопроект, "який розроблено народними депутатами-членами парламентської коаліції і найближчим часом має бути внесено до ВРУ".

"Водночас дуже важливо ухвалити цей необхідний для забезпечення безпеки України та Європи закон, ще до початку чергових канікул", – додав він.

Раніше в держпідприємстві "Документ" заявили, що для отримання біометричних паспортів громадянам з пропискою на окупованих територіях Донбасу і Криму необхідно надати додаткові документи для ідентифікації особи.