НАЙБІЛЬША ПАСТКА ЗА ВСЮ ВІЙНУ! НАТО в ауті: нові рубежі ЗСУ — їх просто розтоптали, казан захлопнувся — ну дають!

Українські захисники вже декілька місяців продовжують утримувати плацдарм на лівому березі Дніпра. У Bild переконані, що це стало однією з найбільших пасток для окупантів за всю війну.

Зокрема, Сили оборони надалі продовжують заходи із розширення плацдарму. Окупанти не полишають спроб витіснити ЗСУ – за добу було 11 безуспішних штурмових дій.

За даними військового експерта Bild Юліана Рьопке, зараз близько 300 українських солдатів утримують невеликий плацдарм на лівому березі Дніпра у Херсонській області. Площа ділянки становить всього 1 квадратний кілометр. Росіяни посилають туди все нові й нові колони бронетехніки – ті не розуміють, що їх чекає пастка. ЗСУ обстрілюють війська окупантів із правого берега. За допомогою дронів-камікадзе, західної високоточної артилерії та засобів РЕБ військові вже три місяці відбивають всі ворожі атаки.

«Чого росіяни не розуміють або не хочуть зрозуміти: вони потрапляють в одну з найстрашніших пасток за всю війну. Українська армія створила непробивний оборонний щит навколо своїх відважних воїнів на південному березі Дніпра», – пише Рьопке.

За інформацією експерта, за весь час оборони плацдарму українські військові знищили 153 одиниці бронетехніки окупантів — 19 танків, 58 БТР, 35 армійських вантажівок, 12 РСЗВ і 6 САУ.

Водночас, екскомандир роти батальйону Айдар Євген Дикий повідомив, що на лівому березі Дніпра українські військові закріплюються на нових рубежах за межами Кринок.

«Наскільки я можу судити (а в мене там зараз мої друзі, побратими ще з 2014 року), ми не просто міцно тримаємо там позиції, а розширюємо. Там навпаки, йде розширення плацдарму, йде закріплення на нових рубежах, уже за межами Кринок. Не буду поки анонсувати, де саме. Думаю, що за день-два ми вже отримаємо підтверджені дані», — заявив Дикий.

Екскомандир роти батальйону Айдар наголосив, що вести бої там дуже важко.

«Наприклад, коли треба транспортуватися через плавні, частина шляху йде пішки по груди у холодній зимовій воді. А потім уже на суходолі неможливо окопатися, бо коли ти прокопуєш метр ґрунту, виступає теж холодна, крижана вода», — зазначив він.

Водночас Дикий розповів, що настрій в українських військових на лівому березі Дніпра бойовий.

«Таких настроїв як у хлопців там зараз, я, мабуть, десь із початку літа не пам’ятаю. … Вони уже буквально попереду бачать Перекоп і на цьому морально тримаються» , — пояснив екскомандир роти батальйону Айдар.

За його словами, зараз найближча ціль для бійців на лівому березі Дніпра — Північнокримський канал, по якому «вже точно можна буде всерйоз і надовго закріпитися».

«І те, що вдалося зробити з російською авіацією, дійсно дуже змінило ситуацію. Найгірше, що доводилося витримувати нашим захисникам, окрім холодної води, — це постійні бомбардування КАБами. На один цей плацдарм падало більше КАБів, ніж по всій іншій лінії фронту загалом. І єдине, що рятувало, — це те, що КАБи дуже неточні. КАБ-500 — це не тільки про їхню вагу, це плюс-мінус 500 метрів точність прильоту. Але коли воно навіть неподалік вибухає — це все-таки дуже серйозно», — додав Дикий.

Нагадаємо, раніше британська розвідка повідомила, що Росія провалила спробу витіснити ЗСУ з лівого берега Херсонщини через втрату винищувачів Су-34.

Розвідники зазначають, що раніше російська тактична авіація відігравала ключову роль на півдні, зокрема, у спробах атакувати український плацдарм на лівому березі Дніпра.