Наливайченко розсекретив свій допит в СБУ: питали через цитати в “Шустер Live” (відео)

 

Наливайченко ходив на допит у зв'язку з заявою про причетність екс-заступника генпрокурора до нафтобази "БРСМ"

Екс-голова Служби безпеки України (СБУ) Валентин Наливайченко розповів, що його в Генеральній прокуратурі України (ГПУ) допитували щодо цитат програми "Шустер LIVE". Про це Наливайченко повідомив під час суспільно-політичного ток-шоу "Шустер LIVE",

"Знаєте, про що був допит? Я розсекречу сьогодні, про що був допит. Цитата вашої програми – відповідай, цитата вашої програми – відповідай. Це для всіх бажаючих, хто залишається тепер у владі, особливо у правоохоронних органах, не допитуйте хоч громадян за те, що звучить в ефірі", – зазначив він.

Нагадаємо, 18 червня Верховна Рада звільнила Валентина Наливайченка з посади голови СБУ. Таке рішення підтримали 248 народних депутатів. Напередодні на зустрічі лідерів парламентських фракцій з президентом України Петром Порошенком було прийнято рішення, що сьогодні парламент буде голосувати з питання відставки Наливайченка.

Глава парламентської фракції "Блок Петра Порошенко" Юрій Луценко повідомив, що Наливайченко хоче займатися політикою.

Порошенко поклав обов'язки голови СБУ Василя Грицака.

12 червня, будучи главою СБУ, Наливайченко заявив, що нафтобазою "БРСМ", на якій сталася пожежа, через офшори та афілійовані структури володів екс-заступник генпрокурора Анатолій Даниленко. Пізніше Наливайченко отримав повістку від Генеральної прокуратури України у зв'язку з заявою про причетність Даниленка до нафтобази.

Сам Даниленко заявив, що ні він, ні його родина не мають жодного стосунку до фірми "БРСМ", і вимагав, щоб Наливайченко публічно вибачився перед ним і його сім'єю.

ГПУ розпочала кримінальне провадження за фактом причетності Даниленка до "БРСМ", однак 19 червня відомство закрило провадження, тому що встановило, що Даниленко не є співзасновником і ніяких угод не укладав.

При цьому Даниленко заявив, що подав цивільний позов проти Наливайченка.

 

 

spaceplay / pause

 

qunload | stop

 

ffullscreen

shift + slower / faster

volume

 

mmute

seek

 

 . seek to previous

12… 6 seek to 10%, 20% … 60%

spaceplay / pause

 

qunload | stop

 

ffullscreen

shift + slower / faster

volume

 

mmute

seek

 

 . seek to previous

12… 6 seek to 10%, 20% … 60%