Нам не треба ваших грошей! Рідні загиблих у ДТП повернули гроші матері Зайцевої

Рідні загиблих у страшній ДТП на вулиці Сумській в Харкові Діани Берченко та Олександра Євтєєва побачилися з матір’ю головної підозрюваної Олени Зайцевої для того, аби повернути їй передані в якості благодійної допомоги гроші. Жінку вони знайшли у квартирі, котру та нібито продала бухгалтерові своєї ж фірми заради отримання грошей на компенсації постраждалим, ідеться в сюжеті ТСН.19:30, передає Корупція.Інфо.


Загалом по 50 тисяч гривень прийшло на рахунку десятьом потерпілим родинам. Люди про ситуацію дізналися не одразу, адже відправником зазначалося інше ім'я – Іванова, а не Зайцева. І миттю вирішили повернути їх назад. Додому до матері Олени Зайцевої Ольга Берченко прийшла разом із адвокатом. "Ми хочемо повернути вам ті гроші, котрі ви нам перерахували. Ми вас не просили про ці гроші. Якби повернули мою доньку, мого зятя – а гроші мені не потрібні", – пояснила жінка.

Популярне: “За борг 15 гривень”: на Тернопільщині неповнолітньому натягнули на голову пакет, запхали в машину і викрали

Батьки загиблого Олександра Євтєєва дивуються, що дізналися про відправника коштів у кабінеті слідчого. "І вже в кінці нашої розмови він надає нам копії чеків, що Іванова нам перерахувала. Тоді ми зрозуміли, чиї це кошти і звідкіля вони взялися. І тоді ще один шок. Знаєте, було дуже погано, а то зовсім – ніби по землі розтерли. Як можна життя оцінити в 50 тисяч?", – каже мама жертви ДТП Світлана Вінниченко.

Адвокат потерпілих певна, що благодійні перекази рідні Зайцевої роблять, щоб пом'якшити участь Олени. "Можливо, щоб у суді заявити, що попри те, що ми себе не вважаємо винуватими, мама увійшла в положення постраждалих та надала посильну допомогу", – припускає адвокат Катерина Калюжна. Родина Берченків та їхні свати із Сум вирішили 

Смертельна ДТП у Харкові: Дві родини повернули матері Зайцевої компенсації
повернути гроші назад. Після зустрічі з мамою Зайцевої Ольга Берченко дійшла невтішного висновку: "Якби вона, може, зараз якось щось мені сказала, може, мені хоч трошки стало б легше, але я не побачила, що вона розкаюється. У неї така ж донька, вона могла мене зрозуміти, могла. Але я не побачила, що вона мене зрозуміла".

Родини загиблих не заперечують, що потребують допомоги, адже збирають гроші на лікування Оксани Євтєєвої, від якої довго приховували загибель чоловіка і сестри. Її лише минулого тижня виписали додому, а днями знов поклали до лікарні. "Це не так просто, як виявилося. Знову, дякуючи "1+1" знайшли лікарню, яка взялась за Оксану взагалі. Лежачих не беруть, резонансно дуже. Також нам здається, ніхто не хоче брать відповідальності. Дитина дуже слабенька. Дуже", – пояснила Світлана Вінниченко. Лікування обходиться у 15 тисяч на тиждень, а реабілітація може тривати два роки, однак рідні наголошують, що благодійних платежів від родини підозрюваної не приймуть, бо це може бути не допомога, а технологія для судового розгляду. А справжнього морального відшкодування домагатимуться окремо через суд.