“Намагаються підірвати Україну зсередини”: Ляшко різко висловився про Саакашвілі і Тимошенко (ВІДЕО)

Verkhovna Rada deputy Oleh Liashko

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що реальна боротьба із корупцією може відбутися лише при зміні виборчої системи.

На цьому він наголосив в ефірі телеканалу 112 Україна, передає Корупція.Інфо.

“Що це за «Велика політична реформа», яку вимагають мітингувальники під Верховною Радою, без балансу влади та відповідальності Президента? Тому я підозрюю, що акція під парламентом освячується підтримкою Порошенка. Він вніс на розгляд закон про скасування недоторканності, а закон про імпічмент – ні. Чому він так вчинив, він же закони не порушує, сплачує податки? Бо він хоче зробити парламент філіалом Адміністрації Президента”, – переконаний Ляшко.

Популярне: “Часто мала проблеми зі здоров’ям”: в університеті, де вчиться Зайцева розповіли всю правду про неї

Народний депутат зазначив, що його законопроекти про імпічмент Президента та ТСК зареєстровані більше 2 роки тому, але їх розгляд у парламенті блокує провладна партія. Так само не розглядаються законопроекти Радикальної партії про зміну виборчої системи.

“Корупція починається із виборів на мажоритарці. Людям роздають по 300 гривень за голос, а потім депутати приходять до парламенту і відбивають гроші, які витратили. Тому треба викорінити причини виникнення корупції – змінити виборчу систему. Не бігати по вершках, а дійти до корінців. Ми вже 3 роки добиваємося, щоб ліквідувати мажоритарку як клас. Депутати мають проходити до парламенту за відкритими партійними списками”, – підкреслив лідер РПЛ.

Олег Ляшко наголосив, що реальна причина акцій під парламентом – боротьба за владу, а не за людей.

“Ми проти того, щоб під час війни із Росією в України відбувалися хаос та заколоти. Грузинський зайда, який кінчив власну країну та зрадив свій народ, не може бути спасителем України. Разом із московською зозулею вони борються не за людей, а за владу. Тимошенко була двічі прем’єр-міністром і могла змінити щось на краще. А зараз вона розказує про боротьбу із корупцією. Це, як бджоли проти меду. Саакашвілі та Тимошенко, як торпеда, використовуються на гроші олігархів та ФСБ, щоб підірвати Україну зсередини”, – обурився Ляшко.