Напад на активіста Михайлика був з відома скандального мера Одеси: спливла інформація

Мер Одеси Труханов не своїми руками стріляв у громадського активіста Олега Михайлика. Але без його відома і схвалення замаху на життя активіста не було б. 

Таку думку висловив політичний експерт, активіст "Сили людей" Дмитро Купира, передає 24 канал. В Одесі всю владу тримає мер, громадянин Росії Труханов. 

Олег Михайлик багато працював над захистом зеленої зони Одеси, історичних архітектурних пам’яток міста, боровся проти незаконного відчуження землі. Він постійно вказував на те, що всі ці незаконні дії відбуваються за підтримки і "благословення" Труханова. 

Популярне: “Я – готовий”: Вакарчук зробив гучну заяву про президентство

У день нападу Олег брав участь в акції проти незаконної забудови пляжу "Ланжерон" і теж наголошував, що саме правоохоронні органи разом з міською владою захищають незаконне будівництво, – підкреслив Дмитро Купира. 

За словами експерта, причина нападів на громадських активістів, що вже стали системними, неефективна правоохоронна система, яка б доводила справи до судів. Правоохоронна система ручна. Бачимо безвідповідальну роботу по захисту активістів. 

Дуже складно притягнути до відповідальності замовників резонансних злочинів. Зокрема, нападів на громадських активістів. Це провокує наступні злочини. У випадку з Олегом Михайликом, очевидно, що його хотіли не залякати, а саме вбити. 

Системний характер таких нападів може бути загрозою національній безпеці, – переконаний Купира. Політолог також додав, що Михайлик також працює над тим, щоб показувати, що Одеса – українське місто, і "рускій мір" не пройде.

Нагадаємо, в Одесі обстріляли громадського активіста, лідера одеського осередку партії "Сила людей" Олега Михайлика.

За повідомленням одеського видання з посиланням на дружину Михайлика, напад ввечері у суботу здійснили невідомі.

"Михайлик перебуває у лікарні, йому роблять операцію", – зазначає видання.

Лікар у медзакладі, де перебуває Михайлик, заявив, що серце внаслідок обстрілу не зачепило. 

"Близько літра крові (було) у плевральній полості. Серце не зачепило. Але куля там є. Пацієнт виводиться зі стану шоку, коли його стан буде стабільний, будемо дивитися, як її діставати", – зазначив лікар. 

"Швидше за все буде відкрито "Замах на вбивство"… Є свідчення від його близьких, зокрема – дружини – які проливають світло на хронологію подій і можливі мотиви нападу", – йдеться у повідмленні.