НАПК відмовилося проводити перевірку законності придбання нардепом Заліщук квартири в Києві

Національне агентство з запобіганню корупції відмовилося проводить перевірку законності придбання депутатом Верховної Ради Світланою Заліщук (фракція "Блок Петра Порошенко") квартири в Києві.

Про це йдеться у відповіді НАПК на запит Українських Новин, повідомляє Корупція Інфо

"Інформуємо, що Національним агентством не проводиться перевірка щодо додержання законодавства при покупці квартири в Києві депутатом України Світланою Заліщук", – сказано в ньому.

При цьому НАПК підкреслює, що наказом голови агентства Наталії Корчак внутрішньовідомча службова кореспонденція, що стосується здійснення контрольних функцій і процесів прийняття рішення, віднесена до службової інформації і не може бути оприлюднена.

Таким чином, НАПК також обмежив доступ до інформації про хід перевірки законності придбання квартири в Києві депутатом Сергієм Лещенком (БПП).

Як повідомлялося раніше Національне антикорупційне бюро не виявило корупційної складової і підстав для кримінального розслідування за фактом покупки депутатом Заліщук квартири в Києві.

При цьому НАБУ передало матеріали до НАПК для подальшої оцінки.

За даними бюро, квартиру в Києві Заліщук придбала в 2014 році, до моменту обрання депутатом, спільно зі своїм цивільним чоловіком – керівником офісу Ради Європи в Україні Мортеном Енбергом. Внесок Заліщук в квартиру склав 36 тис. доларів, решту вклав Енберг. У той же час депутат вказала придбану в 2014 році квартиру у декларації за 2013 рік, а дохід цивільного чоловіка Заліщук зазначила в декларації тільки за 2015 рік.