Нардепа взяли! Повних крах: збитки на 100 мільйонів. Він вже не викрутиться – будуть судити, браво

Сьогодні стало відомо, що слідчі та прокурори вже завершили досудове розслідування стосовно народного депутата групи “За майбутнє” Віктора М’ялика, якого, як відомо, підозрюють в ухиленні від сплати податків на суму більш ніж 100 мільйонів гривень.

“Підозрюваному та його захисникам повідомлено про завершення досудового розслідування та надано повний доступ до матеріалів кримінального провадження для ознайомлення”. – повідомляють у ДБР та Офісі генпрокурора.

За даними Української правди, з великою ймовірністю мова йде про Віктора М’ялика, якому оголосили підозру ще у березні 2021 року.

З матеріалів слідства можна дізнатися, що протягом 2012-2019 років підозрюваний продавав нерухомість у житлових будинках в селах Петропавлівська Борщагівка та Софіївська Борщагівка, що розташовані поряд з Києвом.

Беручи до уваги те, що він не був зареєстрований фізичною особою-підприємцем або юридичною особою. Доходи від реалізації квартир та іншої нерухомості фігурант приховував під виглядом реалізації власного майна, а не прибутків від підприємницької діяльності. Це дозоляло знизити ставку податку з оборудок з 18 до 5%.

За результатами роботи експертів дії підозрюваного призвели до ненадходження до Держбюджету податків на загальну суму понад 118 млн гривень.

А санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 15 тисяч до 25 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, нещодавно стався ще один випадок з махінаціями від чиновників Міноборони. Один з них – це Сергій Собан, який “вирішував питання” зі структурами Микитася – Татарова, зі слів журналіста Юрія Бутусова хабарі сягали 20 тисяч доларів.

Другим затриманим тоді був Андрій Шатилін, колишній член Громадської ради при Мінобороні, а також експомічник “Слуги народу” Ірини Верещук.

“ДБР затримало на хабарі у 20 тис долларів високопоставленого чиновника Міноборони Сергія Собана, який вирішував питання зі структурами Микитася і Татарова, Андрея Шатіліна, колишнього члена Громадської ради при Міноборони і колишня помічниця Слуги народу Ірина Верещук

Державне бюро розслідувань 15 вересня оголосило про затримання посадовця Міноборони та посередника у розмірі 20 доларів США”, – йшлося у повідомленні.

Тоді чиновник та його посередник вимагали від представника товариства 30 тисяч доларів. Зі своєї сторони обіцяли посприяти у рішенні стосовно дозволу на відведення в постійне користування землі для будівництва й обслуговування багатоквартирного житлового будинку у Гостомелі, що на Київщині.

“За даними слідства, вони вимагали від представника товариства 30 тис. доларів США за сприяння в прийнятті сесією селищної ради рішення про дозвіл на розробку проєкту землеустрою щодо відведення в постійне користування земельної ділянки для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку у смт. Гостомель Київської області. Також за ці кошти вони обіцяли для надання дозволу на розробку проєкту землеустрою щодо відведення іншої земельної ділянки в смт. Гостомель у користування на умовах оренди та укладення з Центральним територіальним управлінням капітального будівництва Міністерства оборони України договорів про капітальне будівництво на землях, що перебувають у віданні Міноборони, у тому числі на території військового містечка”.