Нарешті! Нам вдалося: санкції таки подіяли. Вплинули на агресора! ЄС допомогли – працють в наших інтересах

Недооцінювати вплив санкцій точно не варто. Вони можуть стати дуже серйозним аргументом та важелем впливу на ворога.

Про те чого вдалося досягти за їх допомогою розповів в інтерв’ю для Радіо Свобода верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики та безпеки Жозеп Боррель.

«Російському уряду необхідно виконувати свої міжнародні зобов’язання. Санкції є потужним політичним сигналом несхвалення їхніх дій та інструментом зовнішнього тиску на підтримку політики невизнання незаконної анексії Криму Євросоюзом. Санкції мали як економічний, так і політичний вплив, але, мабуть, їх найважливішим досягненням було стримування будь-якої подальшої ескалації конфлікту на сході України. Санкції також мають репутаційний вплив і відображаються на міжнародному іміджі тих, хто під них підпав», – наголосив Боррель.

А також додав:

«Це робиться саме тоді, коли відносини далекі від задовільних. Такими заявами можна намагатися змінити поведінку партнера, пояснити чому це завдає шкоди йому самому та загальній стабільності. Євросоюз також вибірково співпрацює з Росією з питань, що мають явний інтерес для ЄС, таких як кліматичні та екологічні виклики», – зазначив дипломат.