Нас недооцінили! Історичні перемоги ЗСУ – Путін не зупиняється, даємо відсіч!

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що президент РФ Володимир Путін недооцінив силу Збройних сил України, підкресливши при цьому роль багаторічних навчань та підтримки НАТО.

Про це Столтенберг заявив після надзвичайного засідання Північноатлантичної ради у п’ятницю.

“Те, що ми побачили – президент Путін абсолютно недооцінив міць Збройних сил України. Вони були здатні дати відпір, боротися та сповільнити російський наступ. Це передусім є результатом мужності українського війська, але також підтримки і мужності українського народу та його керівництва, президента Зеленського”, – заявив генсек Альянсу.

Водночас, Столтенберг вважає, що у цьому є і заслуга НАТО, оскільки Альянс впродовж років допомагав Збройним силам України, оснащуючи та навчаючи їх, починаючи з 2014 року. Це, за його словами, зробило українську армію набагато краще підготовленою до війни.

“Вони зараз на передовій. Тож ця підтримка довела свою надзвичайну важливість для могутності української армії. І зараз ми посилюємо підтримку з подальшими поставками”, – додав Столтенберг, маючи на увазі військову допомогу країну НАТО.

Столтенберг заявив, що війна Росії в Україні – це найгірша військова агресія в Європі за десятки років, з обстрілами житлових будинків та безрозсудними діями на ЗАЕС.

“Ми закликаємо президента Путіна негайно зупинити війну та вивести всі війська з України без висунення умов”, – сказав генсек НАТО.

Нагадаємо, триває дев’ята доба російського відкритого вторгнення в нашу державу. Україна успішно протистоїть російсько-білоруській військовій агресії.

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, московський окупант зазнає суттєвих втрат на всіх операційних напрямках – Поліському, Сіверському, Слобожанському, Таврійському і в зоні проведення Операції Об’єднаних Сил.

Російське окупаційне командування вже використало не менше 95% підготовлених батальйонно тактичних груп і потребує термінового підтягування резерву.