НАТО, дивись і вчись! ПОВНИЙ РОЗГРОМ АВІАЦІЇ РФ – з самого ранку, Дуда красень. Зеленський аж засяяв!

Останнім часом Росія все частіше влаштовує провокації у небі. Зокрема це стосується наших сусідів — Польщі та Молдови. І якщо Молдова ще не є членом ЄС та Нато, то Польща є членом Альянсу. Відповідно, вже триває підготовка та повна бойова готовність для того, щоб протистояти Росії у потенційному нападі. Усі літаки, що летять в сторону кордону будуть знищені. Так і до краху авіації РФ недовго лишилось.

Адже польські винищувачі неодноразово підіймалися у небо під час масштабних обстрілів України. Вже давно існує домовленість, що у випадку найменшої загрози Польща буде знищувати російські повітряні цілі. Про це вже неодноразово наголошувалось навіть на офіційному рівні.

Регулярні спостережні польоти разом з патрулюванням винищувачів, наземними радарами, ракетними батареями та іншими технічними засобами, що є в розпорядженні НАТО, утворюють щит проти будь-якого потенційного поширення агресії.

 «Метою, звичайно, є відсутність конфлікту і стримування… Нам потрібно показати, що у нас є щит, показати іншим країнам, що НАТО — це колективна оборона. І ми тут не для конфлікту. Ми тут, щоб показати, що ми присутні і готові», — каже командир екіпажу Рішар.

В свою чергу генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг висловив переконання, що для стримування Росії важливо продовжувати підтримувати Україну у її протистоянні проти агресії. Також він зауважив, що необхідно інвестувати у військовий потенціал Північноатлантичного альянсу, оскільки Росія вже готує свою економіку до тривалої війни.

 «Нам потрібно швидше відновити і розширити нашу промислову базу, щоб ми могли збільшити поставки в Україну і поповнити наші власні запаси. Це означає перехід від повільного виробництва в мирний час до швидкого виробництва, як це необхідно під час конфлікту», – сказав генеральний секретар НАТО.