НАТО таке і не снилось! ДРГ прорвало кордон – прямо в Росі: ЗСУ дали бій. Вперше!

Українські диверсійно-розвідувальні групи працюють таємно, тож інформації про них дуже мало. Але про групу, яка нещодавно загинула, говорити варто, адже їхня майстерність викликає захоплення.

Про це розповів військовий Збройних Сил України Євген Карась. Він повідомив, що багато українських диверсантів працюють на тимчасово окупованих територіях і навіть у Росії.

У грудні 2022 року росіяни оголосили, що вони ліквідували в Брянській області українську диверсійну групу з 4 осіб. Згодом Генштаб України підтвердив цю інформацію. Це перший відомий факт виявлення українських ДРГ на території Росії.

Герої української ДРГ

Карась підкреслив, що говорити про таких людей необхідно, щоб прославити їхній героїзм. Це показує престиж українських диверсійно-розвідувальних груп. Ці військові, ризикуючи життям, роблять бавовну там, де росіяни боялися навіть думати про присутність українців.

«Вони робили багато бавовни. Таких гуртів, як я знаю, працює чимало. І працюють вони у різних структурах», – додав військовослужбовець.

Росіянам такі масштаби не снилися

Карась нещодавно спілкувався із знайомим, який перебуває там, де нас немає. Їхня група з собою взяла багато цікавого і готує там цікаву операцію.

За власним аналізом роботи українських диверсійних груп від Білгорода до Херсонщини, військовий зробив висновок, що плани мають масштабні: «Наші диверсанти працюють дуже сміливо, росіяни так працювати бояться».

«Ми «перемогли» російське ГРУ. Зараз я не бачу прикладів, коли вони домагалися таких сміливих результатів та такої активної роботи, як наші диверсанти та наші розвідувальні групи», – наголосив військовослужбовець.

За словами Карася, розвідники забрали дуже багато ворогів та зробили багато бавовни. Їхню смерть він не називає надто гіркою, адже військові були підготовлені, мотивовані та зробили дуже багато серйозних справ: «Війна це війна, втрати завжди будуть. Ці хлопці справжні герої, які провели велику роботу і пішли як воїни».

У РФ можуть діяти десятки українських ДРГ, заявив нещодавно колишній командир партизанського осередку на Донбасі Володимир Жемчугов.

Окремо є СБУ, окремо є військові розвідки свої. Завдання, як завжди, – це завдання збитків військовим структурам, логістиці, комунікаціям», – пояснив він в інтерв’ю Сurrenttime.

Український партизан вважає, що українські розвідники, часто ризикуючи, йдуть на прорив кордону РФ.

Для тих ДРГ єдиною метою є військові об’єкти. А те, що в Росії горять торгові центри та склади, швидше за все, цим займаються російські партизани: легіон “Свобода Росії”, “Атеш”. Там уже скоро буде десяток різних партизанських російських рухів. Вони там роблять, що хочуть», – пояснив він.

Співрозмовник нагадав, що раніше у Криму були напади на військові частини. Також були напади у Брянській області та у Воронезькій області РФ на військові частини.

«Усі військові об’єкти, які були вражені, – усі були вражені за участю українських ДРГ… Тому найуспішніші операції відбуваються або за допомогою наших розвідувально-диверсійних груп, або за допомогою громадян Росії, які співпрацюють із нашими спецслужбами», – додав Жемчугов.

Раніше повідомлялося, що на кордоні із Брянською областю РФ загинула група українських воїнів. Четверо військовослужбовців – Юрій Горовець, Максим Михайлов, Тарас Карпюк та Богдан Лягов – пішли з життя під час виконання бойового завдання на території РФ.