Навіщо цей піар!ОВА пробила дно: на руку ворогу – злили ЗСУ, окупанти вже в курсі – ведмежа послуга!

Херсонська ОВА доставила на передову дрони, але перед тим засвітила їхні частоти.

Радіочастоти безпілотних літальних апаратів було прямо вказано на коробках, які були сфотографовані та опубліковані в мережі. Це робить завдання окупантів легшим, оскільки вони можуть легко приглушити їх на фронті, знаючи потрібний РЕБ.

Голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін відзвітував про передачу на фронт безпілотників, але при цьому публічно «засвітив» частоти, на яких вони працюють. Про це повідомила

За її словами, Херсонська ОВА виконала важливу місію, передавши на фронт значну кількість коробок з FPV-дронами і показавши іншим посадовцям приклад ефективного використання коштів. Але на цих коробках були зазначені радіочастоти, за допомогою яких БПЛА забезпечують зв’язок з операторами. Автори фото навіть зуміли сховати обличчя військових, але теж саме потрібно було зробити із цифрами. військова і громадська діячка Марія Берлінська у своєму Telegram-каналі.

Наразі жодної публікації з цим фото немає ані на сторінках Олександра Прокудіна, ані на сторінці Херсонської ОВА. Ймовірно, їх вже видалили. Марія Берлінська стверджує, що знімок вже розповсюдили у російських інтернет-спільнотах, тому репост зображення чи його приховування не змінить ситуації.

«Для «кмітливих», які питають, чому не попросити видалити і навіщо поширюємо. Фото вже є в російських пабліках, пізно. Тому тепер це просто навчальний кейс», – зазначає вона.

Військовий та експерт з РЕБ Сергій Бескрестнов, відомий під позивним «Флеш», закликає бути уважнішими до подібних публікацій. Він підтвердив, що на коробках зображені нестандартні радіочастоти партії дронів, які були передані військовим.

«Коли вже ці любителі PR трохи думатимуть над сюжетами. Ну, це ж не піца», – каже експерт.