Не буду коментувати! Разумков шокував – різко відповів. Після скандалу з суддями КСУ – Зеленський не чекав!

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відмовився коментувати указ про відсторонення глави Конституційного Суду Олександра Тупицького з посади судді КС терміном на два місяці.

Про це він повідомив Українським Новинам.

“Публічний коментар я давати не буду”, – сказав голова Верховної Ради.

Разумков додав, що він завжди вважав, що все повинно бути згідно з Конституцією України і відповідно до законів.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський відсторонив від посади голову Конституційного суду Олександра Тупицького терміном на два місяці. Відповідний указ глава держави підписав, заради «відновлення справедливості і вирішення конституційної кризи».

Як заявили в офісі президента України, відсторонення Тупицького пов’язано з клопотанням офісу генпрокурора, який розслідує кримінальну справу стосовно голови КС. Суддю звинувачують в підкупі свідка для штучного створення доказів захисту в справі про активи «Зуєвського енергомеханічного заводу». Слідчі звернулися до Зеленського, адже 28 грудня Тупицький не з’явився в офіс генпрокурора для пред’явлення звинувачень.

Раніше, представник Президента Федір Веніславський наполягав на конституційності відсторонення Володимиром Зеленським глави Конституційного Суду Олександра Тупицького з посади судді КС.

Крім того, колишній голова Конституційного Суду Іван Домбровський вважає, що Президент Володимир Зеленський не має повноважень усувати главу Конституційного Суду Олександра Тупицького з посади судді КС, і його указ може бути оскаржений в суді.