Не плодити! У Зеленського жорстко відповіли депутатам Порошенка. Ніхто не буде забутий

У партії “Слуга народу” заявили, що для лобіювання прав ветеранів плодити бюрократію у вигляді комітетів чи цілих міністерств не потрібно. Про це заявила новообрана народна депутатка від “Слуги народу” Галина Третьякова на своїй сторінці у Facebook, це була своєрідна відповідь депутатам Європейської солідарності, які палко виступупали за те, щоб залишити ці комітети.

“Щодо руху за збереження комітету ВРУ у справах ветеранів. У нашій фракції є і ветерани, і добровольці, і волонтери. Тим більше вони є серед наших виборців. Ми будемо лобіювати права ветеранів. Але для цього не потрібно плодити бюрократію у вигляді комітетів чи цілих міністерств”, – висловилася Третьякова.

Вона додала, що “не потрібно створювати додаткові кормушки для чиновників чи механізми задоволення політичних амбіцій для депутатів”. “Не потрібно піаритися на ветеранській темі, плекаючи надмірне его політиків. Ми хочемо спрямувати державні кошти на підтримку тих, хто захищав Україну, а не працевлаштовувати на державних посадах людей, які – як це часто буває – не мають жодного відношення ані до АТО (ООС), а ні до фронту. А є просто наближеними до тієї чи іншої владної персони”, – вела далі новообрана нардеп.

“Стратегія наша полягає у тому, щоб ухвалити закон про ветеранів, який чітко регламентуватиме пільги і категорії всіх ветеранів – крім ветеранів праці. Крім того – створити агенцію, яка буде координувати надання пільг, у тому числі і ветеранам. До цієї агенції вже доцільно брати фахівців з числа ветеранів”, – зауважила Третьякова.

“У нас не буде комітетів у справах пенсіонерів, у справах інвалідів, у справах ще когось. Проте, ніхто не буде забутий чи обділений”, – підсумувала вона.

Варто зазначити, що за словами голови партії «Слуга народу», Зе командою, запропонована редакція і назва комітету, в компетенції якого будуть деокупація та реінтеграція окупованих територій Донецької та Луганської областей та Автономної Республіки Крим.

Відповідаючи на уточнююче питання, чому цим не може зайнятися Комітет з питань з нацбепеки і оборони позаяк йдеться про питання війни, Дмитро Разумков пояснив, що йдеться не лише про це.

«Це буде розширення повноважень Комітету з питань правової політики та правосуддя. Це великий обсяг питань, які пов’язані із соціальною політикою, з іншими законодавчими нормами, які треба буде приймати у ВРУ», – сказав він.

Голова партії також розповів, що під час Підготовчої групи вдалося домовитися про кількість комітетів – їх буде 22.

Питання щодо комітету з питань сімї, молодіжної політики та спорту залишили на завтра.

Також, за словами Разумкова, на завтра залишили обговорення квот щодо керівництва комітетами та затвердження назв та те, чим вони будуть займатися.

«А уже після цього ми будемо звертатись до наших колег, пропонувати народних депутатів до складу цих комітетів», – пояснив він.