Негайно ввести надзвичайний стан! Термінове звернення до Зеленського сколихнуло країну: Діяти жорсткіше

У зв’язку із загрозою поширення коронавірусної інфекції в країні в цілому і в місті Чернівцях зокрема, мер столиці Буковини Олексій Каспрук закликав президента України Володимира Зеленського ввести режим надзвичайного стану на всій території Чернівецької області.

Про це він сказав у своєму відеозверненні за підсумками роботи за тиждень, розміщеному в Facebook.

«Звернувся сьогодні до президента України, до секретаря РНБО і прем’єр-міністра України з проханням ввести на території Чернівецької області, і відповідно, Чернівців, надзвичайний стан», – сказав Каспрук.

Він додав, що обурений тим, як жителі Чернівців нехтують рекомендаціями медиків про поведінку під час карантину.

«На тих людей, які не розуміють, які безвідповідальні, треба діяти більш жорстко. Ці всі моменти влади, правоохоронним органам надасть режим надзвичайного стану», – сказав Каспрук.

Він також висловив надію, що введення надзвичайного стану дозволить мобілізувати ресурси всієї держави, регіональних влад, підприємців, установ і організацій на боротьбу з коронавірусом.

«Очікуємо рішення. Його прийняття досить ймовірне. Сподіваюся, що воно буде прийнято – чим раніше, тим краще до того часу, поки наша статистика негативно не почне «зашкалювати», – продовжив мер Чернівців.

Нагадаємо, що станом на 23:00 п’ятниці, 20 березня, в Україні підтверджено 41 випадок зараження коронавірусом, три з них летальні. Нові випадки поширення COVID-19 були зафіксовані в Київській (1) і Тернопільській (1) областях.