Неймовірно! Це сталося – вже ніхто і не вірив, Путіна “переломили”: зустріч буде. Полум’яна осінь

Прессекретар Володимира Путіна підтвердив, що невдовзі можна очікувати зустріч глав МЗС країн нормандського формату. Проте, за словами Дмитра Пєсков, потрібно ще узгодити дату. Вже після цього можна буде говорити про ймовірний саміт глав держав.

Ймовірність проведення такої зустрічі Пєсков назвав “високою”. Проте конкретна дата зустрічі ще не визначена.

Путін говорив з Меркель і Макроном. Вони домовились активізувати роботу у плані підготовки до зустрічі, домовились провести консультації в рамках “нормандської четвірки” на рівні міністрів закордонних справ,– сказав Пєсков.

Вже після зустрічі глав МЗС можна буде побачити “обриси саміту нормандської четвірки”, наголосив речник Путіна. Проте він поспішив додати, що жодного прогресу по самих мінських домовленостях немає.

Тут роботу проводять. Хоча похвалитись нема чим у плані виконання ні Мінська, ні Парижа. Проте робота продовжується,– повідомив Пєсков.

У свою чергу, мністри закордонних справ України, Росії, Франції та Німеччини зустрінуться вже найближими тижнями. Про це домовились лідери нормандського формату 11 жовтня.

Про це повідомила французька сторона. Напередодні Еммануель Макрон та Ангела Меркель почергово провели перемовини з Володимиром Зеленським та Володимиром Путіним.

У цих розмовах президенти та канцлерка підвели підсумки того, як були реалізовані заходи з попередньої зустрічі у Парижі.

Сторони погодилися з необхідністю працювати над повним виконанням його висновків і домовилися про майбутню організації з цією метою в найближчі тижні міністерської зустрічі між Францією, Німеччиною, Росією і Україною,– мовиться у повідомленні Єлисейського палацу.

Проте Путін і цього разу знайшов нагоду, аби розкритикувати позицію Києва. Начебто Україна знову “відмовляється від виконання угод”.

Додамо, що вчора Президент Володимир Зеленський провів переговори з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель та президентом Франції Еммануелем Макроном щодо активізації переговорів по Донбасу та підготовки саміту у нормандському форматі.

Про це йдеться у заяві глави держави в Twitter.

“Україна, Німеччина та Франція виступають за досягнення домовленостей стосовно узгоджених послідовних кроків, які зможуть забезпечити встановлення миру”, – написав Зеленський.

В Офісі президента додали, що “сторони відзначили, що очікують від цього саміту конструктиву та досягнення домовленостей щодо узгоджених послідовних кроків, які зможуть забезпечити встановлення стійкого миру на Донбасі”.

“Лідери трьох держав обговорили пропозиції щодо домовленостей, які могли б бути розглянуті на саміті в Нормандському форматі”, – зазначили в ОП.

Крім цього, Президент України Володимир Зеленський вважає, що нормандський формат – це єдиний шлях до встановлення миру на сході України та розраховує на якнайшвидшу зустріч з лідерами нормандської четвірки.

Зеленський вважає, що тільки Нормандський формат і переговори з лідерами Франції, Росії та Німеччини є можливістю припинити війну, яку Росія веде проти України.

«Хотів би сказати, що я повністю підтримую цей формат. Вважаю, що крім нормандського формату, у нас більше немає сьогодні іншого майданчика, щоб вийти з цієї ситуації, щоб дійсно закінчити війну на сході України» – сказав він.

Також Зеленський зазначив, що найближчим часом дуже розраховує на конструктивну зустріч з Путіним, Меркель і Макроном в рамках Нормандського формату.

«Я б дуже хотів, щоб ми могли зустрітися в найближчі час і наша зустріч в норманському форматі була предметною» – запевнив президент.