Немислимо! Чергова зрада: Макрон проти вступу України до НАТО. Новий друг Путіна – підтримує агресора?

Президент Франції Еммануель Макрон під час переговорів із лідером Російської Федерації Володимиром Путіним запропонував закріпити за Україною нейтральний статус, що виключає можливість вступу нашої держави до НАТО.

Про це в середу, 9 лютого, інформує британське видання Daily Mail із посиланням на власні джерела.

Зазначається, під час переговорів французький президент зробив Путіну пропозиції, які не були санкціоновані партнерами Франції по НАТО, включаючи Велику Британію.

Однією з них було закріпити за Україною нейтральний статус, що виключає можливість вступу Києва до НАТО. Високопоставлений чиновник заявив Daily Mail, що президент Макрон “ні з ким не консультувався” щодо своєї мирної пропозиції.

“Він робить свою справу, ми не знаємо, що відбувається. Він вийшов за межі позиції НАТО. Але це цікаво”, – заявив співрозмовник.

Пропозиція щодо нейтралітету України не підтримується ні НАТО, ні українським урядом.

Нагадаємо, що у понеділок, 7 лютого, президент Франції Емманюель Макрон зустрівся в Москві з російським лідером Володимиром Путіним. Темами зустрічі була ситуація довкола України та безпека в Європі. Водночас увагу користувачів мережі привернув довжелезний стіл, за яким вели переговори президенти.

Зустріч відбувалася в Кремлі та тривала майже шість годин, завершившись пізно ввечері. Президенти сиділи навпроти один одного за довгим білим овальним столом.

У російських ЗМІ публікують інформацію, що довжина цього столу складає п’ять метрів. Зазначається, що під час нещодавнього візиту до Москви прем’єр Угорщини Віктор Орбан повідомив журналістам, що ще ніколи в житті не сидів за таким довгим столом.

Згодом прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков пояснював такий формат спілкування нібито коронавірусними обмеженнями. Крім того, Президент Росії Володимир Путін вкрай презирливо висловився про Мінські угоди та виконання цих домовленостей Україною. Фактично, російський президент поставив Україні ультиматум.

«Іншої альтернативи немає. У Києві то кажуть, що виконуватимуть, то кажуть, що це зруйнує їхню країну. І президент чинний нещодавно заявив, що йому жоден пункт не подобається з цих Мінських угод. Ну, подобається – не подобається. Терпи, моя красуня! Треба виконувати! По-іншому ніяк» – заявив він.

Путін також знову озвучив російські пропагандистські тези про те, що Україна нібито зобов’язалася надати особливий статус Донецькій і Луганській областям до виведення звідти російських військ, а також оголосити амністію бойовикам і залишити на керівних посадах посібників Росії.