“Неочікуване рішення”: Зеленський призначив нового начальника Генштабу. Муженко звільнений

Президент Володимир Зеленський призначив начальником Генерального штабу – Головнокомандувачем Збройних сил Руслана Хомчака.

Відповідний указ №302/2019 опублікований на сайті президента.

"Призначити Хомчака Руслана Борисовича начальником Генерального штабу – Головнокомандувачем Збройних Сил України", – йдеться у документі.

Також на сайті опублікований інший указ № 301/2019, у якому президент звільнив з посади начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних сил Віктора Муженка.

Руслан Борисович Хомчак (народився 5 червня 1967) – український воєначальник, начальник штабу – перший заступник командувача Сухопутних військ України з 2016 року, генерал-лейтенант, командир оперативного командування "Південь". Учасник війни на Донбасі.

Під час збройного конфлікту на сході України у свій час займав посаду командувача сектору "Б" сил антитерористичної операції. З 2016 року – начальник штабу – перший заступник командувача Сухопутних військ України.

Відомо, що з оточення під Іловайськом Донецької області в 2014 році з боєм вирвався командувач військами сектора "Б" і оперативного командування "Південь" генерал-лейтенант Руслан Хомчак з групою бійців.