Неочікувано! У Путіна відреагували на візит Зеленського до США. “Кремль уважно стежить”!

Президент США Джо Байден під час переговорів з українським колегою Володимиром Зеленським може переконати його дотримуватися Мінських угод. Про це заявив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що в Кремлі стежать за візитом українського лідера Володимира Зеленського до США.

“Ми не вважаємо себе вправі втручатися у відносини двох суверенних держав, США й України, не збираємося це робити”, – сказав Пєсков, відповідаючи на питання, чи може цей візит привести до погіршення відносин між РФ і США, а також РФ і Україною.

За його словами, в Кремлі дуже уважно відстежують результати візиту Зеленського в США.

“Ми дуже уважно відстежуємо результати цієї поїздки з тієї точки зору, що США дійсно можуть використовувати свій вплив на пана Зеленського з тим, що спонукати його все-таки піти шляхом реалізації Мінських домовленостей (щодо Донбасу), а також домовленостей, які були досягнуті в Парижі (на зустрічі лідерів країн “нормандської четвірки” ), і відмовитися від тих дій, які здатні нанести таку нищівну шкоду всьому процесу мінського врегулювання”, – додав він.

Він зазначив, що Байден міг би також спонукати Зеленського відмовитися від дій, які здатні завдати шкоди процесу мінського врегулювання. Спікер Путіна також додав, що Росія не втручатиметься в стосунки США та України.