Невимовна радість! Прямо на Херсонщині – ЗСУ вже там: офіційна відповідь. Переможемо!

На Херсонщині наші захисники продовжують запекло боротися з російськими загарбниками та відвойовувати українські землі

Так, в одному з інтерв’ю, перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський розповів, що українська тактика зі звільнення лівобережної частини регіону полягає у виснаженні російської військової інфраструктури ударами високоточної системи озброєння, а далі – розгортання контрнаступу на лівому березі – на суші.

За його словами, ЗСУ продовжують реалізовувати успішну тактику, завдяки якій було звільнено правобережну частину Херсонської області. І лише питання часу, коли ця тактика призведе до повного визволення регіону.

Водночас Соболевський додав, що максимальна інформаційна тиша зберігається також щодо дій ЗСУ на багатьох напрямках фронту.

«Те, що можемо сказати: кожен день є дуже гарні новини. Продовжується знищення військової інфраструктури, логістики, складів, центрів прийняття військових рішень, скупчення техніки окупантів», — підсумував він.

Нагадаємо, ще раніше в оперативному командуванні Південь повідомили, що російські окупаційні війська після відступу з Херсона почали усвідомлювати, що не зможуть утримати лівобережну частину Херсонської області.

«Росіяни вже розуміють провал своєї військової стратегії. Деокупація правобережжя України на південному напрямку повертає ворога до розуміння, що ЗСУ продовжують встановлювати вогневий контроль над транспортними артеріями противника. Українська артилерія вже може досягати тих рубежів, які вони будують на лівому березі Дніпра, у районі Армянська», — зазначила керівниця пресцентру сил охорони та оборони оперативного командування Південь Наталія Гуменюк.