Невже це сталось! ОКУПАНТИ ВІДСТУПАЮТЬ? Генштаб на ногах — ЗСУ перевернули фронт: прямо в Авдіївці! Переможемо!

У районі Авдіївки продовжуються інтенсивні бойові дії. Тим не менш, наразі відсутня реальна загроза оточення для українських військ. Сили оборони активізують переміщення резервів та здійснюють переформатування на цьому напрямку.

Про це інформував Олександр Штупун, офіційний представник Сил оборони Таврійського спрямування.

«Зараз ми стійко тримаємо оборону. Загроза оточення та прориву завжди є, але ми підтягуємо резерви, переформатуємось, завдаємо ворогові втрати. Щодня він там втрачає 300-400 осіб мертвими та пораненими та дуже багато військової техніки», – сказав Штупун.

Він наголосив, що про якусь «реальну загрозу» оточення мови зараз бути не може.

Обговорюючи знищення російської військової техніки, представник Збройних Сил України зазначив, що російські сили зберігають можливість мобілізувати додаткові резерви, але це техніка не нового зразка і не тієї якості, яка була в попередній період.

«Щоправда, зараз може бути колона, в якій їде Т-90М «Прорив» — досить нова російська техніка — і поряд з ним Т-62 або якась БМП, якій 60 років», — сказав Штупун.

Проте особовий склад ворог підтягує регулярно, наголосив він.

Представник Збройних Сил України заявив, що у російських військ на кожному напрямку застосовується різна тактика, проте за появи туману або снігопаду окупанти вдаються до використання техніки. Це пов’язано з тим, що за подібних погодних умов ні українські, ні російські військові не можуть ефективно застосовувати безпілотні апарати.

Зазначимо, як повідомив генерал армії України, голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж, цього року російська армія не змогла реалізувати заплановані стратегічні перспективи на фронті в Україні.

«Ворог не просунувся на жодному з активних напрямків, які планував захопити. Йдеться не лише про Донецьку та Луганську області. Росія планувала поставити Україні жорсткі умови щодо так званого перемир’я, після чого сформувати нову агресивну політику. Але ВСУ зірвали ворожі стратегічні плани, це основне досягнення», – розповів генерал.

Малому з посиланням на наших та іноземних аналітиків зазначає, що з початку війни ми фактично знецінили 90% особового складу стройових частин РФ.

«ЗСУ підірвали надзвичайно потужну армію. Розмови про те, що росіяни мають сили, які ефективно діятимуть аж до Києва, — стали міфом у 2023 році. Українські війська охопили всі сектори фронту і тримають потужно позиції, це надзвичайно важка модель дій. На інших напрямах ЗСУ проводять потужні контратаки, наприклад на Запорізькому напрямку та біля Бахмута. Також вдалося зірвати ворога у конкретних секторах: Авдіївка, Сватове, Кремінна, Куп’янськ, де він передбачав наступальні операції на Харків», — заявив він.

Нагадаємо, військовий експерт Олександр Мусієнко заявив, що росіяни хотіли б ще цієї зими, особливо на сході, досягти певних територіальних досягнень, хотіли б просунутися. Згідно з його прогнозом, навесні на лінії фронту російські окупанти особливо зосередяться в атаках на сході України і до цього «додасться південь».

«Тактика ворога зараз говорить про те, що росіяни хотіли б ще цієї зими, особливо на сході, досягти певних територіальних досягнень, хотіли б просунутися. Очевидно, що до кінця року був план захоплення всієї Донецької області, він не вдався. Тому вирішили обмежитися. рапортуванням Шойгу Путіну про те, що вони пройшли в районі Мар’їнки близько 3 км з березня цього року, фактично зруйнувавши цей населений пункт своєю артилерією», — наголосив Мусієнко.