Ніхто не чекав! Ніж в спину від кума Путіна! Поскаржився на Україну до Європейського суду.

Один з лідерів ОПЗЖ та кум російського президента Віктор Медведчук позивається проти України у Європейський суд з прав людини.


Про це у своєму блозі повідомив його соратник – народний депутат Ренат Кузьмін.

За його словами, Медведчук вважає дії української влади незаконними. 

Кузьмин написав, що Медведчук анонсував певні наслідки для тих, хто був причетний до рішень проти нього. Він звинуватив чинний режим в політичній мотивації його кримінального переслідування, в грубому порушенні права на справедливий суд, а також в порушенні права на свободу й особисту недоторканність.

“Беручи до уваги останню заяву Верховного Комісара ООН з прав людини про грубі порушення, допущені українською владою при закритті пов’язаних з Медведчуком опозиційних телеканалів, рішення ЄСПЛ нескладно передбачити. Як нескладно передбачити й наслідки для суддів і прокурорів, які порушили закон на догоду великому начальству”,-написав Кузьмін.

Також він вважає, що рішення суду буде вже в найближчому майбутньому.

“Справа може бути розглянута в пріоритетному порядку, а значить, рішення довго чекати не доведеться”, – вважає Кузьмін.

Для підтвердження своїх слів, соратник Медведчука додав до повідомлення скан формуляра заяви до ЄСПЛ і квитанцію за відправлену в Страсбург кореспонденцію.


Нагадаємо, Віктор Медведчук є підозрюваним за трьома епізодами державної зради й замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму. Суд відправив його під домашній арешт.

Також недавно стало відомо, що народний депутат Віктор Медведчук не отримує заробітну плату під час перебування під домашнім арештом.
Про це йдеться у відповіді Комітету з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради на запит Укрінформу.

“Збереження заробітної плати за час відсутності народного депутата України, як і будь-якого іншого працівника, у зв‘язку із застосуванням до нього відповідно до частини першої статті 181 Кримінального процесуального кодексу України запобіжного заходу, чинним законодавством не передбачено”, – пояснили у комітеті.

А також підписуйтесь на наш телеграм канал Корупція – інфо – https://t.me/korupciya, аби не пропустити ще більше цікавої та актуальної інформації.