“Ніхто не збирається…”: У МЗС зробили важливу заяву про відкриття кордонів. “Все залежить від…”

В туристів можуть просити довідки про відсутність інфікування.

В Україні поки запровадження паспортів здоров’я для туристів не планується. В подорожувальників можуть просити довідку про негативний тест на коронавірус.

Про це розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю РБК-Україна, яке було опубліковане 18 травня.

Міністр каже, що на міжнародному рівні є ідеї запровадження паспортів здоров’я. Однак поки схиляються до таких, що у разі в’їзду потрібно буде, наприклад, показати довідку про те, що у людини за певну кількість днів був негативний ПЛР-тест на коронавірус. Після повернення назад, людина буде зобов’язана залишатися в самоізоляції, зробити ще один тест.

“Все це, насправді, йде в бюрократію. Але це все заспокоїться, вийде на свою колію і будуть знайдені якісь формати найменш болючого життя в умовах пандемії коронавірусу”, – пояснив він.

В МЗС раніше повідомляли, що Україна відкриватиме кордони з урахуванням дій європейських партнерів, а також ситуації із пандемією COVID-19.

«Ми абсолютно ліберально налаштовані в цьому плані, але будемо враховувати два фактори: перше — як відкриваються партнери, і друге — реальну ситуацію з пандемією на території України. Але ніхто українців тримати під замком не збирається, і ідей таких немає», — сказав Кулеба.