Ніяких мільярдів! Разумков розніс їх. Спікер жорстко вмазав – сказав все що думає

Станом на сьогодні бюджет місцевих виборів залишається на рівні 1 млрд грн, а попередньо був визначений на рівні 2,2 млрд грн. Після карантину розпочнеться підготовка до їх проведення.

Про це заявив голова ВРУ Дмитро Разумков.

“Бюджет, який передбачений на місцеві вибори, станом на сьогодні як буде після комітету ще подивимось, цифра була 2,2 млрд грн, зараз залишається на рівні 1 млрд. Це не впливає на проведення виборів. Коли ми вийдемо з карантину і будемо готуватися до місцевих виборів, і ВР і уряд готові будуть забезпечити фінансовими ресурсами проведення місцевих виборів”, — сказав Разумков.

До слова, рейтинг партії “Слуга народу” може “просісти”, в зв’язку з чим місцеві вибори стануть свого роду викликом для політичної сили. Про це в інтерв’ю виданню “Lb.ua” сказав спікер Парламенту Дмитро Разумков.

Разумков не виключає, що рейтинг партії може просісти після прийняття закону про продаж землі.

“Можливо … Сьогодні стільки нових реалій і нових викликів під назвою”коронавірус” і “світова економічна криза”, … страшні події, які відбуваються в Європі – Італії, Іспанії, понад 300 тисяч хворих в Штатах, що на тлі цього обговорювати рейтинги не зовсім правильно. У нас є чим займатися сьогодні в нашій країні”, – сказав Разумков.

За його словами, перенесення місцевих виборів досить проблематичне з точки зору законодавства.

“Я чув такі розмови від експертів, в різних колах. Але сам цим питанням не займався. Перенесення виборів досить проблематичне, тому що” не б’ється “, вибачте за сленг, з Конституцією. Будемо дивитися і виходити з того, як будуть далі розвиватися події. Я думаю, поки рано це обговорювати”, – пояснив він.

Також він додав, що місцеві вибори не можна порівнювати з парламентськими, так як в першому випадку голосують за людей, а в другому – “за телевізор”.

“Сподіваюся, партія готується до виборів… Місцеві вибори – це однозначно виклик для партії “Слуга народу”, оскільки їх не можна порівнювати з парламентськими. Там голосують за телевізор, тут – за конкретних людей. Прямої передачі рейтингу немає”, – додав спікер.

Крім того, Дмитро Разумков не вважає, що відмова частини депутатів зі “Слуги народу” проголосувати за деякі законопроєкти свідчить про розкол у фракції. Так він прокоментував результати голосувань на позачергових засіданнях парламенту 30 березня.

“Усі розуміють ту відповідальність, яка лежить на парламенті насамперед. І це депутати від різних політичних сил, усі, хто налаштований більш або менш на конструктив. Підготовка низки законопроєктів, про які ми говорили вище, – пряме підтвердження цього. Представники так званої [демократичної] платформи чітко позначили, що не є противниками фракції чи президента. У них є своє бачення тих чи інших процесів. А будь-які спірні моменти потрібно обговорювати, переконувати, доводити свою думку”, – заявив він.