Ніж у спину? Зеленський терміново звернувся до Меркель – ця розмова вирішила усе. Путін такого точно не очікував!

epa07586405 President-elect Volodymyr Zelensky waves as he leaves after his inauguration ceremony at Ukrainian parliament in Kiev, Ukraine, 20 May 2019. Volodymyr Zelensky with 73,22 percent of the votes beats out the current President Petro Poroshenko, who received 24,45 percent of the votes during the second tour of Presidential elections in Ukraine which was held on 21 April 2019. EPA-EFE/OLEG PETRASYUK

Володимир Зеленський терміново переговорив з Ангелою Меркель

Президент України провів телефонну розмову з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Володимир Зеленскьки розкрив карти – про що ж йшлося у перемовинах лідерів країн? 

«Глава Української держави високо оцінив вагому підтримку з боку канцлера у досягненні миру в Україні, її послідовну позицію у питанні санкцій щодо Російської Федерації, а також практичну допомогу Німеччини в реалізації політики реформ», – йдеться у повідомленні.

Окрім того, сторони обговорили, найперше, перемовини у Нормандському форматі. Так за словами глави української держави, Ангела Меркель вкотре наголосила на незмінності позиції ФРН на підтримку України:

«Ми використаємо майбутні контакти з партнерами у Нормандському форматі для досягнення домовленості щодо дати проведення саміту», – заявила Меркель у ході розмови.

Володимир Зеленський поінформував канцлера про безпекову ситуацію на Донбасі:

«Йшлося про розведення сил поблизу Петрівського та Золотого, а також перебіг робіт з відновлення мосту поблизу Станиці Луганської».