Ноги моєї не буде там! У Зеленського зробили розгромну заяву. З ними ніхто не говоритиме

Радник президента Микита Потураєв заявив, що у Росії є видання, які не викривлюють інформацію і з якими слід спілкуватися, щоб розповісти правду про те, що відбувається в Україні.

На питання, чи не вважає він, що інтерв’ю, яке Дмитро Разумков дав російському “Коммерсанту”, шкодить іміджу партії “Слуга народу”, радник Зеленського відповів, що не вважає так.

“Я сам спілкувався з Володимиром Соловйовим (російський пропагандист – ред.), він народився в Одесі, виріс у Кишиневі, тільки потім переїхав працювати в Москву. Ми маємо спілкуватись із тими виданнями, де можна просунути не викривлену українську точку зору. І правду про те, що відбувається в Україні”, – сказав Потураєв.

На уточнююче питання, чи дав би Разумков інтерв’ю Скабеєвій, він відповів, що про це треба запитати у самого Разумкова, але додав, що сам відмовляється від подібного інтерв’ю.

“Ноги моєї не буде там у жодному випадку. Багато разів давав коментарі, включався в ефіри каналу “Дождь”. Думаю, “Коммерсантъ” теж не буде перекручувати”, – заявив Потураєв.

За його словами, у Росії майже не залишилося медіа, які можна вважати професійними: “Новая газета”, “Дождь”, із певними запитаннями “Коммерсантъ” та “Эхо Москвы”, але точно не федеральні канали.

Новообраний народний депутат Микита Потураєв планує працювати в парламентському комітеті з питань гуманітарної політики, який ще називають гуманітарним та інформаційним комітетом, разом із генеральним директором «1+1 медіа» Олександром Ткаченком, який теж став народним депутатом від «Слуги народу» і який, можливо, очолить цей комітет. Як повідомив Микита Потураєв, майбутні члени комітету вже мають напрацьовану мапу дій і в першу чергу планують готувати законопроєкт про аудіовізуальні послуги.

Микита Потураєв не вважає, що політика на будь-якому рівні може відбуватися без участі медіа. Каже, що слова заступника голови Офісу президента Андрія Богдана про непотрібність журналістів як посередників у спілкуванні політиків з електоратом — це його особиста думка. Водночас додає, що пряме спілкування із суспільством — це запит суспільства. «Журналісти теж перестали чути людей, тому що хочуть отримати перегляди, рекламу», — наголошує він. Також політтехнолог, а тепер уже й політик абсолютно не згоден, що «1+1» відіграв вирішальну роль у перемозі Володимира Зеленського, і вважає, що олігархи — це єдине, що підтримує найбільш затратні українські медіа на плаву.