Нова атака Кремля! Назвали місто – всім приготуватись: перейшли межу. Переможемо!

Наступна атака російських військ буде саме на Донбасі, вважає політолог, військовий експерт Юрій Федоров. В ефірі телеканалу FREEДОМ він пояснив, що це наказ російського президента Володимира Путіна.

“Під Донецьк, на всю лінію зіткнення від Бахмута, а точніше від Соледара до Вугледара, стягують і перекидають війська, які були “вивільнені Росією” з-під Херсона, зокрема елітні частини, десантники тощо”, — повідомив Федоров.

За його словами, ці частини досить сильно побиті, більшість із них перебували на правому березі протягом кількох місяців, і тому їхня боєздатність далеко не в найкращому стані. Експерт також зазначив, що частини для наступу росіяни накачують мобілізованими, які виконують роль “гарматного м’яса”. За словами Федорова, тактика РФ у тому, щоб першими кидати на полі бою найнепідготовленіших.

При цьому дії ЗСУ складно прогнозувати, а можливість прогнозу означає погане планування супротивника. Також він не виключає, що ЗСУ готуються до контратак на Донецькому та Луганському напрямках.

“Багато спостерігачів, які уважно дуже відстежують ситуацію на фронтах, не виключають, що триває підготовка до наступу в ЗСУ. І ось тут, розумієте, складається така ситуація, коли дві сторони готуються і до наступу, і до оборони. І ось питання у тому, хто почне першим“, — зазначив військовий експерт.

Зазначимо, що на багатьох кадрах, де ЗСУ знищують ворога, скидаючи міни, російські солдати виглядають дуже слабкими та практично мертвими. Томас Тейнер вважає, що це є результатом сильного переохолодження. У мережі з’являється безліч відео того, як українські оператори дронів знищують російських окупантів в окопах. Як повідомляє італійський військовий експерт і колишній військовий Томас Тейнер, на кадрах фіксуються останні стадії переохолодження окупантів.

Боєць ЗСУ Олег Задоя показав відео ураження російських військ, скидаючи на них ручні гранати та гранатометні постріли з дронів. На багатьох кадрах солдати виглядають так, ніби вони вже й так були мертві. Аналітик вважає, що це стадія ступору від переохолодження. Якщо вони не отримають медичної допомоги, то вони помруть.

Томас Тейнер зазначає, що російське командування змушує піхоту залишатися в окопах без укриття, опалення і теплої їжі. Тому всі вони страждають від переохолодження. Воно діє на військових так, що можуть бути проблеми з координацією, зниження рефлексів аж до втрати рухових навичок. Так багато бійців не переживають ніч.

На додаток Тейнер каже, що виглядає так ніби у ЗС РФ навіть немає рукавичок на позиціях під Бахмутом. Уже зараз температура в Донецькій області знаходиться в районі 6 градусів тепла. Зима для окупантів стане одним із головних ворогів і багато солдат загине від переохолодження.

Нагадаємо, за словами Гайдая, Росія кинула 2 000 ув’язнених у наступ на Бахмут та Білогорівку. Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай заявив, що в районі Білогорівки російські окупаційні війська не залишають спроб прорвати оборону, вони постійно перекидають нові підрозділи в наступ, але нічого не виходить. Про це Гайдай повідомив у своєму Telegram-каналі. Водночас він зазначив, що “людей там дуже багато зібралося зі свіжо окупованих територій, а також ув’язнених”.

“Від Білогорівки і до Бахмута орієнтовно кинули в наступ 2 000 зеків”, — пояснив голова ОВА.

ЗСУ ЧЕКАЮТЬ НА МОРОЗИ, ЩОБ ДЕОКУПУВАТИ ЛУГАНСЬКУ ОБЛАСТЬ

На напрямі Сватово-Кремінна ініціатива все ж таки на стороні ЗСУ. Наші війська поступово просуваються, єдина складність — погодні умови, але натомість погода заважає і росіянам йти в наступ.

“Тому чекаємо на якісь морози, щоб земля стала твердішою, щоб витримувала техніку, і, я думаю, Збройні сили України зможуть повідомити нам нові позитивні новини про Луганщину”, — заявив голова ОВА.