Нова атака на Київ! Сталось невимовне – залп за залпом: ЗСУ дали бій. Переможемо!

Усі 45 безпілотників, які окупанти направили на українців, знищили

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, що ввечері 31 грудня сили протиповітряної оборони знищили 13 ворожих безпілотників. А у нічний час до 4:00 збили ще 32 дрони-камікадзе Shahed-131/136, які ворог називає «геранями». Про це він повідомив 1 січня в ефірі національного телемарафону.

Ігнат також подякував усім українським солдатам, які вночі боронили українське небо.

«Усі 45 дронів, які направили на українців, на нашу землю – знищили. Це дуже серйозний результат. Бачимо, що небо було під надійним захистом», – сказав Юрій Ігнат.

За його словами, наші воїни ледь встигали перезаряджати Nasams і збивати ворожі ракети. Ігнат також наголосив, що ракет у нас вистачає, а ось самих комплексів мало.

«Хочеться ще відзначити допомогу партнерів. Для них має бути такий знак-сигнал, тому що Nasams ледве встигали перезаряджати наші військовослужбовці. Такого досвіду застосування цього ЗРК, мабуть, ніхто не має, щоб під час ведення бою перезаряджати комплекс і знищувати повітряні цілі. Це ще один сигнал нашим партнерам – наскільки вправно та ефективно в таких бойових умовах можуть застосовувати техніку іноземного виробництва наші фахівці, які лише кілька тижнів тому проходили навчання», – заявив речник Повітряних сил ЗСУ.

Один із дронів упав на спортивному майданчику, де грають діти. Окупанти цинічно написали на безпілотнику “З Новим роком”.

У КГВА вранці уточнили, що в районі Києва було виявлено 32 повітряні цілі, всі були знищені. Інформації про жертв немає.

Водо- та теплопостачання столиці працює у штатному режимі.