НОВА ЦІЛЬ ЗСУ! Бах, бах, бах: сотні літаків в попіл — ПОВНЕ ФІАСКО В НЕБІ! Путін закричав — повний колапс РФ!

Російська окупаційна армія знову підняла у повітря раритетний літак М-55 «Геофізика» зі спеціальною апаратурою для проведення радіоелектронної розвідки. За думкою аналітиків, окупанти вирішили повернути цей літак до роботи у якості «літаючої лабораторії».

За допомогою М-55 «Геофізика» росіяни, ймовірно, проводять випробування або вдосконалюють технічні аспекти використання підвісних контейнерів з розвідувальною апаратурою, які можуть бути підвішені під літаками російської тактичної авіації.

Рідкісний літак було помічено з двома специфічними контейнерами під крилами. Йдеться про апаратуру радіотехнічної розвідки УКР-РТ, яку росіяни створювали спеціально під Су-34. Другий контейнер радіоелектронної розвідки – УКР-РЛ.

За думкою військових експертів, російська армія вирішила відновити роботу М-55 «Геофізика» для випробувань радіотехнічного обладнання, яке буде використано на сучасній тактичній авіації РФ. Також аналітики припускають, що путінські війська можуть намагатися використати М-55 «Геофізика» і для проведення демонстраційних польотів біля кордону з країнами-членами НАТО. Таким чином, країна-терорист РФ може імітувати ведення розвідки або фактично збирати необхідну розвідувальну інформацію.

Військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко зазначив, що раритетний М-55 «Геофізика» використовується росіянами як посилення своєї авіаційної розвідувальної компоненти. За його словами, окупанти прийняли таке рішення через обмеження потенціалу їхньої розвідувальної авіації після знищення літака далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50. Крім того, Коваленко додав, що М-55 «Геофізика» може стати унікальною метою для ЗСУ.

Коваленко пояснив, що апаратура для ведення радіоелектронної розвідки УКР-РЛ дозволяє виявляти поодинокі та групові наземні цілі на дальності до 300 км. Водночас за допомогою УКР-РТ ворог може виявляти засоби зв’язку та РЛС, визначати їхні координати та надавати іншу інформацію, яка використовується для удару.