Нова тактика Залужного! ЗСУ шокували весь світ – наказ усім військам: почалося! Країна має знати!

Наступ ЗСУ нехай не такий масштабний як очікувалось, локальний і дещо повільний, але цілком може продовжитись в дощову і сніжну погоду, вважає військовий оглядач Олександр Коваленко.


Холодна пора року відкладає певний відбиток на ведення бойових дій, ускладнюючи їх, але це ще не означає, що Сили оборони України перейдуть лише до позиційних боїв восени та взимку. Дуже навіть можливо, що вони зможуть вести наступальні дії, звільняючи наші території.

Експерта запитали кому на руку зіграє сезон холодів і чи не перейдуть через це бойові дії у затяжну війну. Український блогер дозволив собі не погодитися з даними словами і пояснив, як усе відбуватиметься насправді:

«Не в затяжну війну, бо ці погодні умови закінчаться навесні. Коли почнеться війна, то з’являться більш відповідні умови для наступальних дій. Все залежить від кількох факторів, один з яких – це, на якому моменті ми знаходитимемося, коли ці несприятливі умови розпочнуться”.

«Є різні сценарії, і ми розуміємо, що чим ближче ми будемо до Мелітополя, тим краще для нас і гірше для росіян. Це перший момент, а другий момент — це який сценарій дій буде у Генштабу ЗСУ на момент, коли почнуться ці «несприятливі». умови, бо навіть у зливи та в мороз, навіть узимку можна діяти у наступальному форматі. Все залежить від того, які будуть поставлені бойові завдання», — доповнив свої твердження Олександр Коваленко.

Потім він припустив наступне:

«Не знаю, що розраховує робити в цих межах між 2023 і 2024 роком Генштаб ЗСУ, але, можливо, у цей період ми наступатимемо. Не так масштабно, не по широкому фронту, але це ми бачили й у минулому році також» – підкреслив оглядач.