Нові правила надання пільг: кількість субсидій зменшиться на 20%

Кількість субсидій в Україні скоротиться в порівнянні з минулим роком приблизно на 20%. Причина у введенні нових правил призначення.

Не отримають знижку громадяни:

– у яких машина не старше 5 років;

– якщо проживають в будинку від 200 кв. м або квартирі від 120 кв. м;

– якщо в сім'ї є одна непрацююча особа, що не сплачує єдиний соцвнесок;

– особи, які придбали на суму від 50 тис. грн або отримали спадщину на таку ж суму;

– заборгованість по комуналці складає понад 340 грн.

Як наслідок, отримати субсидію не зможе кожна п'ята сім'я, яка ще в минулому році оплачувала тепло з субсидією.

Популярне: Одружуватися в Україні можна буде лише за однієї умови: в Раді прийняли новий закон

Хоча подати заяву на неї мають право всі. Якщо в квартирі площею 120 кв. м живуть двоє пенсіонерів і у них немає інших доходів, служба соціального захисту повинна прислати комісію, яка дослідить умови життя. Спеціальним рішенням субсидію можуть дати тим, хто офіційно на неї не може претендувати.

Нагадаємо, що Прем'єр-міністр Володимир Гройсман презентував напрацьований урядом проект державного бюджету на 2019 рік. Документ представив на позачерговому засіданні уряду.

Також варто зазначити, що до початку опалювального сезону залишається місяць. Вже скоро мільйони українців отримають нові, суттєво більші рахунки за житлово-комунальні послуги. Причому до цих пір точно не відомо, на яку суму вони збільшаться. Адже офіційно новий тариф на газ для населення не затверджено, хоча в уряді прогнозують його підвищення приблизно на 25%.

Саме від тарифу на газ безпосередньо залежить, скільки буде коштувати опалення і гаряча вода в наших будинках. Причому розраховувати на державну субсидію, як це було раніше, мільйони сімей вже не можуть. Після недавнього зміни порядку надання субсидій багато втратили право на державну допомогу.