НОВІ РУБЕЖІ? ЗСУ прорвали фронт: вже у Бахмуті – ворога розносять вщент! Окупантам на вихід!

Наші військові мають чергові успіхи на Південь від Бахмуту. Українські військові зробили ще один крок до оперативного оточення окупантів, змусивши ворога покинути свої позиції біля Кліщіївки та Андріївки.

Про це в ефірі одного українського телеканалу розповів офіцер Збройних Сил України Арті Грін. На його думку, Сили оборони перебувають за кілька кілометрів від оперативного оточення Бахмута.

Навколо Бахмута є 3 зони активних бойових дій, і якщо в кожній із них Збройні Сили зможуть просунутися вперед на 5 кілометрів, то Бахмутсько-Соледарське угруповання окупантів потрапить у оперативне оточення. Це означатиме, що усі транспортні шляхи з Бахмута перебуватимуть під щільним вогневим контролем наших воїнів.

Кліщіївка та Андріївка, що розташовані якраз на Південь від Бахмута, – це один із таких напрямків. За 5 кілометрів на Схід від цих сіл знаходиться дорога, що з’єднує Бахмут із Горлівкою. Якщо ЗСУ зможуть її перерізати, то також створять загрозу для траси Бахмут – Дебальцеве.

“І нарешті, якщо Сили оборони візьмуть Яковлівку, розташовану на Схід від Соледару, вогневий мішок (навколо Бахмуту – ред.) замкнеться”, – резюмує військовослужбовець.

Також зазначимо, що ситуація навколо Бахмута знову опиняється у центрі уваги. Наші військові посилюють тиск. В мережі стала ширитись інформація про те, що ЗСУ вибили росіян поблизу Андріївки Донецької області, що дозволяє практично взяти ворога у Бахмуті в кільце.

Зазначимо, що представник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий підтвердив, що наші військові вже використовують касетні боєприпаси навколо Бахмута, що робить перебування там окупантів нестерпним.

Військовий оглядач, екс-спікер Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов в ефірі одного українського телеканалу зазначив, що Бахмут має більше політичне значення, ніж стратегічне. Експерт пропонує згадати, як російські пропагандисти кілька місяців тому вихвалялися захопленням Бахмута, представляли цю перемогу, начебто зуміли захопити весь Донбас.

“Втрата цього міста російськими окупаційними військами призведе до досить очевидного питання серед громадян РФ: “А до чого ми 8 місяців штурмували це місто, поклали там величезну кількість особового складу?”. Щонайменше 20 тисяч “вагнерівців”, а яка кількість російських мотострільців, танкістів, артилеристів, десантників і морських піхотинців там залишилася навічно – одному лише богу відомо. І тут раптом у межах контрнаступу українська армія відбиває цей населений пункт, бере під контроль і, я думаю, це призведе до досить складного сприйняття в російському суспільстві”, – пояснив свою точку зору військовий оглядач, екс-речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов.

На його думку, саме через це окупанти так завзято намагаються зберегти свої оборонні рубежі і позиції в районі Бахмута. Проте, наголосив він, успіху ворог не має, адже українські захисники діють максимально раціонально.

“Ми не проводимо лобові атаки, так звані “м’ясні” штурми, ми обходимо з півночі та півдня по флангах цей населений пункт. Нині ми контролюємо всі висоти навколо цього міста, що нам дає певну фору – ми бачимо, як переміщується ворог, і можемо давати чіткі цілевказівки для наших артилеристів”, – зауважив оглядач.

Селезньов додав, що 90% ворожих втрат в тому районі є результатом бойової роботи українських артилеристів і ракетників. Обстановка в районі Бахмута динамічна і непроста, бо ворог зосередив там величезні резерви, “але тенденція вельми і вельми вражаюча, і очевидно, що немає в росіян шансів кардинально змінити ситуацію, навіть якщо вони задіють дедалі нові й нові сили та засоби на цій ділянці фронту”.