“Європейські стандарти роботи світлофора…”: В Україні запровадять нові правила для водіїв та підвищать штрафи

Кабінет міністрів планує розгляду нових стандартів роботи світлофорів. Чиновники хочуть посилити покарання за проїзд на жовтий колір, передає Корупція.Інфо.

Таку заяву зробив заступник міністра інфраструктури на своїй сторінці в Фейсбук. Чоловік розповів, що причиною посилення покарань стали дедалі частіші масштабні ДТП. Один законопроект, щодо ответвенності за порушення ПДР вже відправлений в Кабмін на розгляд. У ньому йдеться про суттєве збільшення штрафів. Так, за перевищення швидкості, українські водії будуть платити замість 500 по 3400 гривень.

Популярне: "Пенсії підвищать і прив'яжуть до зарплати": Чого слід чекати українцям

Другий документ буде стосуватися зміни роботи світлофорів, але поки він знаходиться в розробці. В уряді планують або відмовитися від жовтого кольору повністю, або змінити проміжки між перемиканнями.

Одночасно для всіх учасників ДР горить жовте світло, один вірить в те, що йому «ще можна», а інший, що йому «вже можна», внаслідок ДТП. Така ж ситуація з жовтим миготливим сигналом світлофора. Ми будемо переходити на нові ДСТУ по роботі світлофорів в Україні, все це викладено у висновках і рекомендаціях урядової комісії, акт вже направлений на розгляд уряду.

Після його затвердження ми введемо нові європейські стандарти роботи світлофора і обов'язково пропозиції від наших колег з МВС – посилення відповідальності за проїзд на заборонний знак світлофора та фото-відео фіксація порушень ПДР.