Новинський: У поданні на мене немає юридичного обґрунтування

Народний депутат від Опозиційного блоку вважає, що подання ГПУ на позбавлення його депутатської недоторканності не має юридичного обґрунтування.

Про це повідомляє Корупція.Інфо

Новинський зазначив, що вже повністю ознайомився з цим поданням.

"Це набір політичних декларацій. Жодного юридичного обґрунтування там немає", – сказав нардеп.

Він також заявив. Що прийме будь-яке рішення Ради за цим поданням.

"Я прийму рішення Ради спокійно", – заявив він.

"Я не хочу ховатися за недоторканністю, а домогтися в цій брудній справі справедливості, щоб нормальні люди залишилися людьми, а негідники були негідниками", – сказав він.

Регламентний комітет Верховної Ради розгляне подання Генпрокуратури на зняття недоторканності і притягнення до кримінальної відповідальності депутата від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського 16 листопада.

Генеральний прокурор Юрій Луценко 3 листопада скерував до Верховної Ради подання, в якому просить дозволити притягнення до кримінальної відповідальності депутата Вадима Новинського.

Новинський проходить як співучасник в одному з епізодів "великої справи Януковича", де йдеться про узурпацію влади та вплив на українську церкву.

Генпрокуратура звинувачує Новинського за трьома статтями, йому загрожує 5 років тюрми.

Детальніше про справи проти Януковича і Новинського щодо утисків релігійних організацій читайте у статті: "І сміх, і гріх. Чому ГПУ зацікавилася Новинським".